Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi a legmagasabb képzettségem?

Mi a legmagasabb képzettségem?

Figyelt kérdés

Anyakönyvvezetőnél azt mondták, hogy érettségit írhatják be mivel az magasabb képzettség mint egy OKJ.

Én 55-ös kezdetű ( felsőfokú ) OKJ-t végeztem, és kértem felsőfokú OKJ-t írjanak, gondolván, hogy ha érettségi alapfeltétele akkor nem lehet kisebb rendű annál.

Én tévedtem volna, tényleg érettségi a "magasabb"?

2021. okt. 30. 13:06
 1/3 anonim ***** válasza:
53%
Gondolom azért mert h. okj-t 8. osztály után is lehet végezni, így nem a képzést, hanem magát az egészet nézik.
2021. okt. 30. 13:15
 2/3 anonim ***** válasza:
Ha FOSZK-od lenne, akkor igazad lenne. Bár az OKJ-k nagy többsége érettségiköteles volt korábban, azért számottevően olyan képzések is voltak, amikhez elég volt a 8 általános is.
2021. okt. 30. 13:22
 3/3 anonim válasza:

Az 55-ös OKJ magasabb szintű végzettséget ad.

Az érettségi MKKR/EKKR szint 4-es a pl.55 344 02 Államháztartási mérlegképes könyvelő az 5-ös szint.

2021. nov. 10. 15:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!