SOS!! Egyetemisták! Másnál is volt már ilyen probléma tanuláskor?
Tanulok a novemberi, decemberi zh-kra, vizsgákra, mert rengeteg anyag van, és igyekszek beosztani az időmet, hogy ne az utolsó hétre maradjon minden, de most 2-3 napja teljesen szétestem, nem tudom mi az oka. Egyszerűen 2 oldalnyi tananyagon ülök egy fél napig, és nem bírom megjegyezni miről van szó. A memóriám is totál rossz, nem bírok szinte semmit megjegyezni, pedig próbálom nem magolva és magolva is, meg mindenhogy. Ez pár napja van így. Lehet a sok tanulás miatt kimerültem teljesen és pihennem kellene? Pedig alszok olyan 7-8 órát, mindig is ennyit aludtam, és sose volt probléma. Mit kellene tennem? Nem tudom, hogy ez betegség, vagy kimerültség? Más is volt így? Ez elmúlik? Szedek B és D vitamint. Viszonylag normálisan táplálkozok, már úgy ahogy, de gyümölcs bevitelre hellyel közzel figyelek. Szóval nem tudom, de aggaszt, mert így nem haladok.
Akkor voltam ilyen, amikor Covid után hetekig a poszt kovid tüneteim voltak, és ez volt nálam a legészrevehetőbb hogy a mentális teljesítményem visszaesett. Nem tudom most mi az oka.
Voltatok már így? Mit tettetek, hogy vészeltétek át ezt a szitut?
Persze, többször is. Kimerültél szellemileg, túl sok volt a tanulás és nem kapcsolódtál ki mellette. Az jó, ha alszol eleget, de ez önmagában még nem elég. Elhiszem, hogy sok az anyag és nem érsz rá, de akkor is kell néha mást is csinálni, különben ez lesz a vége. Felesleges napokig szenvedni, sokkal hatékonyabb lenne úgy csinálni, hogy nem egész nap tanulsz és így tovább bírod. Ezt én is saját káromon tanultam meg.
Más tanulási módszerekkel is érdemes próbálkozni, lehet lesz, ami sokkal hatékonyabb számodra.
Egy hét múlva lekéne adnom a szaldolgozatomat (olyan 75% van kész belőle).
De tegnap egész nap nem foglalkoztam vele, mivel teljesen szétvoltam esve agyilag. Napok óta migrénes fejfájásom és hőemelkedésem van.
Ez van. Vannak ilyen napok. Ha nem megy egy-egy nap a tanulás, akkor nem szabad erőltetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!