Mik az elvárások a záróvizsgán?
Egyértelmű, hogy a tételeket meg kell tanulni, de hallottam már olyat, hogy elég 1-2 mondat a témáról és már átengednek. Ez általánosságban mennyire igaz?
Aki itt például gyengén teljesített de átengedték az mennyire részletesen mondta el az adott témát?
Mifelénk is meghúznak, ha pl nem tudsz valami alap dolgot, ami így explicit nincs a tételben, de kapcsolódik hozzá erősen és esetleg egy alapozó tárgy anyaga volt, amit ciki nem tudni.
Úgyhogy rendesen buktatnak, a tétel minimum 50%-át tudni kell, de ez tanár függő is szerintem, az alapok ezen felül állnak.
Kedves Kérdező!
Az államvizsgát bizony komolyan kell venni. Szakonként változó persze, biztos van hely, ahol elég az a három mondat, de egy olyan vizsgáról beszélünk, ami döntő fontosságú. Kezdj el időben készülni, tanulni. Én nagyon pánikoltam. Úgy éreztem, hogy semmit sem tudok. Kihúztam a tételt, és elkezdtem mondani, csak úgy dőlt belőlem a szó :D eredmény: ötös. Szóval, semmi pánik, tanulás és minden rendben lesz :)
Vizsgabizottság függő.
Amikor én mentem, akkor az egyik tag mindenbe belekötött, amit mondtam. 1 mondat beszéd, 1 mondat kötekedés.
Elég szánalmas szituáció volt, nem tudom mi baja volt velem, de akkor engem szemelt ki és egyedül én buktam meg. A többiekkel kedves volt, velem mocsok.
A vicces az egészben az, hogy egy előre kiadott kérdésre kellett volna válaszolnom, amire el se hagyta mondani a megtanult vázlatomat, szóval feleslegesen tanultam az egészre, ez van.
Néhány professzor azt hiszi, mindent megtehet. Szóval még1x egyén- és helyzetfüggő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!