Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mik az elvárások a záróvizsgán?

Mik az elvárások a záróvizsgán?

Figyelt kérdés

Egyértelmű, hogy a tételeket meg kell tanulni, de hallottam már olyat, hogy elég 1-2 mondat a témáról és már átengednek. Ez általánosságban mennyire igaz?

Aki itt például gyengén teljesített de átengedték az mennyire részletesen mondta el az adott témát?

2021. okt. 9. 22:22
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Van olyan ismerősöm, akit megbuktattak elsőre záróvizsgán. Egyik kollégám mesélte, hogy náluk 2 embert is meghúztak. Vedd komolyan.
2021. okt. 9. 22:49
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Mifelénk is meghúznak, ha pl nem tudsz valami alap dolgot, ami így explicit nincs a tételben, de kapcsolódik hozzá erősen és esetleg egy alapozó tárgy anyaga volt, amit ciki nem tudni.

Úgyhogy rendesen buktatnak, a tétel minimum 50%-át tudni kell, de ez tanár függő is szerintem, az alapok ezen felül állnak.

2021. okt. 9. 22:58
 3/5 anonim ***** válasza:
94%
Nálunk tanárszakon az egyik lányt kétszer is megbuktatták egymás után. Szinte mindig kitűnő volt, mégse sikerült. Nagyon szigorúak voltak.
2021. okt. 9. 23:31
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Az államvizsgát bizony komolyan kell venni. Szakonként változó persze, biztos van hely, ahol elég az a három mondat, de egy olyan vizsgáról beszélünk, ami döntő fontosságú. Kezdj el időben készülni, tanulni. Én nagyon pánikoltam. Úgy éreztem, hogy semmit sem tudok. Kihúztam a tételt, és elkezdtem mondani, csak úgy dőlt belőlem a szó :D eredmény: ötös. Szóval, semmi pánik, tanulás és minden rendben lesz :)

2021. okt. 12. 06:22
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Vizsgabizottság függő.

Amikor én mentem, akkor az egyik tag mindenbe belekötött, amit mondtam. 1 mondat beszéd, 1 mondat kötekedés.

Elég szánalmas szituáció volt, nem tudom mi baja volt velem, de akkor engem szemelt ki és egyedül én buktam meg. A többiekkel kedves volt, velem mocsok.

A vicces az egészben az, hogy egy előre kiadott kérdésre kellett volna válaszolnom, amire el se hagyta mondani a megtanult vázlatomat, szóval feleslegesen tanultam az egészre, ez van.

Néhány professzor azt hiszi, mindent megtehet. Szóval még1x egyén- és helyzetfüggő.

2021. okt. 13. 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!