Jogász záróvizsgára hogy érdemes készülni?
Milyen technika vált be neked? Polgárra tanulok, eszméletlen sok az anyag.
Időhiányban szenvedek, ugyanis dolgozom és gyermeket nevelek.
Arra gondoltam ha, egy tétellel megvagyok, akkor felmondom magamnak egyúttal diktafonra, és napközben ezeket hallgat9m, ha nincs lehetőségem tanulni.
A diktafon jó ötlet, és személyes is (kár hogy nem olvastam ezt előbb, én gépi hanggal olvastattam fel jogszabályokat, na az semmit se ért pont a monotonsága miatt). Magát az anyag fejből visszamondását nem csináltam, mert nagyon időigényes volt, ráadásul azt tapasztaltam, hogy a 3. olvasásig semmi se marad meg. Tehát pl első elolvasás után hiába mondtam vissza, hiába értettem ott és akkor amit mondok, utána úgyis eltűnt az agyamból. Így inkább minél többször olvastam el, hogy eljussak a sokadik olvasásig. De ez nagyon fárasztó, ha gyorsan csinálod. Ami jó ötletnek tűnt, csak kissé későn jöttem rá, az a jegyzetkészítés, rajzolgatással, nyilazással, bármivel, ami tömörré és érthetővé teszi a szöveget. Lehet a szövegen belül is, de külön lapra is, sőt legjobb a kettő együtt. A Ptk-nak vannak olyan sűrű részei, amik rövidek, mégis átláthatatlanok. Nekem ilyen volt a szerződésszegés, egy katyvasz, egész addig míg nem írtam le "érthetően". A szabályok között vannak olyan összefüggések, amiket a szöveg maga nem tud érzékeltetni, egy jegyzet a maga szabadosságával viszont igen. Ráadásul jó agyjáték.
Van még persze az is, hogy összeülsz valakivel, ilyet nem csináltam de biztos jó lehet. Csak gondolom ott jó ha egymásra vagytok hangolódva.
De ez a diktafonos dolog tényleg jó!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!