Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi az a szak, ami nem orvosi...

Mi az a szak, ami nem orvosi vagy mérnöki, de van benne potenciál és viszonylag sok helyen lehet vele elhelyezkedni?

Figyelt kérdés

Kommunikáció- és médiatudományt tanultam eddig, de úgy döntöttem szüneteltetem, mert olyan óráim vannak, amiket képtelen vagyok néha felfogni, túl elvont témákról van szó rajtuk, amik addig jók meg érdekesek míg nem kell megtanulni őket. Plusz nem is nagyon látom magam elhelyezkedni ebben az egészben, bár szeretek írni, az (online) újságíráshoz nem gondolnám, hogy szükséges ez a diploma.

Az informatikai szakok érdekelnének, de matekból sajnos rossz vagyok, tehát elég egyértelműen ki van zárva. Jogi karon gondolkoztam még, azon belül is igazságügyi igazgatási szakon, de sok helyen írták, hogy nem lehet vele elhelyezkedni. Sőt, igazából mindenre ezt írják, ami nem orvosi vagy mérnöki diploma.

Mar nem tudom mit kezdjek magammal, szakmán is gondolkoztam, de az szerintem csak akkor éri meg ha kétkezi szakmát tanul valaki, pl. ács, asztalos, stb., szinte minden más szakmát tanítanak egyetemen is, és egyértelműen a diplomásokat részesítik előnyben. Felsőoktatási szakképzésnél szintén ugyanez van, szerintem nem éri meg az a 2 év, ha 3 alatt már diplomád lehet. (kivéve persze, ha valakinek kell több pont az alapszakhoz)

Ha bárkinek van bármi világmegváltó ötlete, szívesen hallgatom, akár tapasztalat, akár meglátás, akármi.

2021. okt. 6. 15:54
 1/1 anonim ***** válasza:
Ha valami államtudományi karon levő szakra mész, akkor valószínűleg fix helyed lesz a közigazgatásban, mondjuk a fizetés nem lesz a legerősebb.
2021. okt. 6. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!