Hogy kezdjek bele ebbe az egész emelt kémia/biológia/fizika dologba?
Mivel szakgimnáziumba jártam ezért nem tanultam a fent megemlített tárgyakat. A biológiával ki vagyok békülve, kémiából a vegyjelek megvannak, fizikából meg körülbelül semmi. Mindig is orvos akartam lenni és így ez még mindig bennem maradt, ha nem sikerülne összeszednem a pontokat akkor nyugodtabb szívvel engedném el ezt az egész orvos vonalat.
Ha valaki tudna nekem segíteni abba, hogy hol kezdjem el, esetleg könyveket ajánlani, vagy saját vázlatokat küldeni azt megköszönném.
Most olvasom,hogy múlt időben írod,hogy jártál. Ha jól értelmezem,akkor már van érettségid, így akkor valóban nem kell osztályozót tenned, csak kifizetni az emeltek árát.
Sokan az őszi érettségi szezont szokták ajánlani (bár erről már most lecsúsztál),mert ha mégsem úgy sikerülnek az eredmények, akkor tavasszal van még esély próbálkozni. Nem tudom mennyi alapod van,ha nem tanultad a tárgyakat középsuliban,akkor feltételezem,hogy nincsenek meg az alapok. Így szerintem necces lenne most októberben nekivágni 2 emeltnek,még ha másodszor próbálkoznál faktos múlttal,akkor esetleg, de így szerintem ha most nekikezdesz ősszel tudsz menni emeltezni.
Kémiához (általában ezt szokták választani) mindenképp ajánlanék különtanárt, a számolásokhoz nagy segítséget nyújtana, a bioszra egyedül is fel lehet készülni szerintem.
A mozaikos könyveket szokták bioszból ajánlani, kémiából pedig az ötösöm lesz kémiából c.könyvet, illetve a villányi könyvet. +természetesen az előző évi feladatokon sokat kell gyakorolni
Hát, én azt mondanám, sürgősen magántanár. Egyedül nem fogod tudni emelt szinten benyalni a kémiát. Mellesleg a fizikából nem kell emeltezned, mert vagy kémia vagy fizika emelt kell, de erősen ajánlom, hogy a kémiát válaszd. Természetesen a fizikát is kell majd tanulgatnod, de ott elég kicsit alacsonyabb szinten.
Az "ötösöm lesz..." sorozatot ajánlom. Azt hiszem kémia, fizika és biosz témakörében is van könyvük. Emellett less fel az oktatási hivatal honlapján a tankönyvkatalógusra ( [link] Itt nézegesd a NAT-os tankönyveket, mind fenn van online.
Remélem tudtam segíteni és sok sikert! :D
Igazából van időm felkészülni mert jelenleg most szakmát tanulok. Szóval ideális lenne az, hogy októberbe próbálom meg és ha netán nem jönne össze a dolog akkor még májusba tudnám javítani.
De köszönöm szépen mindenkinek a hasznos információkat, ezer köszönet.🥰
Hova jártál/jársz?
Milyen szakgimibe? Milyen szakmát tanultál??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!