Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan és mikor kezdjek neki...

Hogyan és mikor kezdjek neki a tanulásnak, illetve van e esélyem még vagy ez a hajó elúszott?

Figyelt kérdés

Sajnos mióta átállt minden home officera és beállt a digitális oktatás azóta szörnyen ellustultam és hatalmas lemaradásban vagyok mely idő hiányában még tovább fokozza a bonyodalmakat. Az a helyzet áll fent, hogy jövőre érettségizem. A tovább tanuláshoz pedig szükségem van biológia emeltre. Biológiából szerveztek nekünk külön faktot, tehát van felkészítő tanárunk, azonban ezt is csak addig voltunk képesek komolyan venni míg a távoktatás meg nem jelent. Ezt követően képtelenek voltunk olyan hatékonyan tanulni illetve nem is foglalkoztunk vele így szintén ott tartunk, hogy az egész biológia könyvet kezdhetnénk előről. Nekem úgy nagyjából az alapok megvannak, de ez a tudás max egy középszintre lenne elég. A bioszon kívül nekem földrajzból is tennem kell érettségit abból kifolyólag, hogy tanulási nehézség miatt matekból felmentett vagyok. Földrajzba még bele sem konyítottam azóta, azt se tudom, hogy kezdjek hozzá.

Ezen kívül pedig egy angol előrehozott érettségi is itt van a nyakamon (középszint), mely most lett volna év végén, de a járvány miatt őszre tolódott és mint azt olvashattuk is az edulineon, augusztusban osztályozó vizsga. Sajnos az angollal is ugyanez a helyzet mint a biosszal, az alapok megvannak de nagyon régen bele se néztem.

Az egyetemhez 250 pontra lenne szükségem, szerintetek így van még esélyem?

2020. júl. 11. 19:57
A kérdező szavazást indított:
Simán van még esélyed, ennél már csak nehezebb dolgokat kellesz megoldanod az életben
Ez a hajó sajnos elment, hülye voltál, hogy a távoktatás ideje alatt ezekre nem gondoltál, majd pótérettségizel
28 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:
Közép föcire kb 5 napot készültem. És ahhoz képest nagyon jól sikerült. Simán van esélyed. :) ne aggódj!
2020. júl. 11. 20:24
 2/4 anonim ***** válasza:

Az angolnak elég, ha napi egy órát angolul olvasol, filmet nézel, podcastet hallgatsz, fordítasz, angol naplót írsz, dumálsz valakivel. Ez hat különböző tevékenység, de még mást is kitalálhatsz, meglátod, neked melyik ébreszti fel a leghatékonyabban az angoltudásod.

A többivel meg normálisan foglalkozol mostantól. Csinálsz egy értelmes, tartható beosztást, úgy simán menni fog. No para.

2020. júl. 11. 20:37
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem ha tényleg foglalkozni fogsz a tanulással akkor sikeresen elérhetsz 280 pontot, mivel ez a minimum ahhoz, hogy egyetemre járhass.

Vannak szakok amihez ez elég lehet, viszont a lécet nagyon alacsonyra raktad így. Mindenesetre 280 pontot nagyon egyszerűen eltudsz érni, hogyha átlagos képességű diák vagy.

2020. júl. 11. 20:39
 4/4 A kérdező kommentje:

Igen, 280 pont *

Bocs, elírtam.

Köszönöm szépen a válaszokat

2020. júl. 11. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!