Késő lesz? Megengedik még így az "engedményezést"?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Holnap kell beiratkoznom az egyetemre.Költségtérítésesen vagyok.A diákhitelt pénteknél hamarabb nem tudom intézni.Nem tudja valaki,hogy az engedményezést mikor kell kérni a suliban?És lehet már akkor is kérni ha még a hitelt nem intéztem?!
Köszönöm!
2010. szept. 1. 14:54
1/9 anonim válasza:
Mire gondolsz? A diákhitelből akarod fizetni a tandíjat és hogy kapsz-e addig haladékot a tandíj kifizetésére? Szerintem ennek járj utána, mert a diákhitelt először így is csak október 15-én utalják (persze intézd el minél előbb, hogy nehogy Neked már csak november 15-én utalják). A második diplomámat én is költségtérítésesen szereztem és a fizetési határidő mindig október 20., illetve március 20. volt. Így aki diákhitelből rendezte, annak is volt ideje átutalni a folyószámlájáról a neptunra, etr-re (meg még ki tudja minek hívják) és ott teljesíteni. Először kérdezz rá az egyetemen, hogy egyáltalán meddig kell eleget tenned a fizetési kötelezettségednek, de szerintem Neked is hasonló időpontokat fognak mondani, hiszen volt olyan lehetőség is, hogy a diákhitelt közvetlenül a neptunra utalják, szóval valószínűleg sejtik, hogy vannak, akik abból fizetik a tandíjat.
2010. szept. 1. 15:02
2/9 A kérdező kommentje:
Szia!
Október 20-ig van határidő,igen abból szeretném fizetni tandíjat.
Én arra vagyok kíváncsi,hogy kérhetem-e már az engedményezési papírt ha még nincs nálam a hitel szerződés.
Elnézést ha értetlen vagyok:S
Köszönöm az előző választ!
2010. szept. 1. 15:04
3/9 anonim válasza:
Első vagyok. Ha pedig a tandíj mérséklésére gondolsz, akkor arról érdeklődj a saját hallgatói önkormányzati képviselődnél (HÖK-ös), tanulmányi ügyintéződnél (TO). Nálunk a beiratkozás utáni első két hétben lehetett pályázni és természetesen pályázhatsz rá akkor is, ha nem kötöttél még szerződést a diákhitelre, hiszen az egyetemet egyáltalán nem érdekli, hogy Te zsebből vagy hitelből rendezed a számlát.
2010. szept. 1. 15:05
4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
Ha 3-án intézem a diákhitelt szerinted 15-ig meglesz minden,hogy október 20-án már a számlámon legyen a pénz?
Elnézést a sok kérdésért.
Köszönöm
2010. szept. 1. 15:10
5/9 anonim válasza:
Első vagyok. Akkor másodszori nekifutásra értelmeztem jól a kérdésedet. Jól fogalmaztál csak én nem fogtam fel rendesen. Munkahelyről írok, éppen semmi meló, csak bejött a főnök és a munkát kellett imitálnom. Szóval ahogy írtam, nálunk az első két hétben lehetett leadni a tandíjmérséklésre a pályázatot. Szerintem már holnap érdeklődj a beiratkozásnál a lehetőségekről, mert ott általában úgyis ott lesznek a HÖK-ösök és To-sok, hiszen segítenek a beiratkozásban. Jobb minél előbb nekiállni, mert nem egy papírt kell kitöltetni (legalábbis nálunk elég sok minden kellett) és gondolom Te sem akarsz lemaradni a határidőkről. Végül jó és sikeres egyetemi éveket kívánok és ha lenne valami kérdésed, akkor írd ide, ha tudok, akkor válaszolok.
2010. szept. 1. 15:11
6/9 A kérdező kommentje:
Köszi:)
Még csak annyit,hogy szerinted ha 3-án igénylem meg a hitelt,15-ére kész lesznek vele?Nem akarom nov.20-án megkapni:S
2010. szept. 1. 15:15
7/9 anonim válasza:
Szia!
Nem vagyok jártas a diákhitelben, de szerintem ha most pénteken elintézed, akkor Neked biztosan utalni fogják október 15-én. De erről érdeklődj annál a banknál, ahol szerződést kötsz. Ha október 15-én megérkezik a pénz, akkor egyből utald majd át az egyetem által megadott gyűjtőszámlára, mert ha a Te és az egyetem bankszámlája nem ugyanannál a banknál van, akkor az átutalás eltarthat 1-2 napig. De 20-ára biztosan fogod tudni teljesíteni. Csak halkan megjegyzem, hogy nálunk pár napos késésre még szemet szoktak hunyni, de afölött szigorúan kivetették a késdelem miatt a büntetést (kb. 2-3 ezer forint) és a büntetés értéke a z idő múlásával növekedett.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!