Diákhitel igénylésnél mit kell előbb elintézni? Az engedményezést vagy a diákhitel igénylést?
Kedves Költségtérítéses hallgató!
Nem kell a bejelentkezéshez/beiratkozáshoz azonnal kifizetnie a költségtérítést, ha azt Diákhitelből kívánja rendezni. A megoldás a diákhitel engedményezése az „Engedményezési adatlap” kitöltésével!
A diákhitel igénybevételének feltétele a hallgatói jogviszony igazolása. Költségtérítéses képzés esetén ezt az intézmény csak akkor igazolta, ha a hallgató már kifizette az adott félévben előírt költségtérítés összegét. Ilyen feltételekkel megoldhatatlan volt a költségtérítés közvetlen finanszírozása a diákhitelből, így a fizetés halasztása miatt kérvényt kellett benyújtani vagy más forrásból kellett biztosítani a befizetést.
A probléma megoldására a Szegedi Tudományegyetem a Diákhitel Központtal együttműködésben kialakította a diákhitel engedményezés rendszerét, amely a 2008/2009. tanévtől hivatalos fizetési lehetőségként alkalmazható.
köszönöm szépen a választ
hát szerintem is már rég intézkedni kellett volna,illetve most már nagyon kell kapkodnom...drága családom folyton megváltoztatja a véleményét...eddig úgy volt hogy csak a nővéremnek kell felvenni erre amikor tegnap hazajöttem apám megkérdezte hogy elintéztem-e a diákhitelt...
csak néztem rá hogy akkor most mi van???....megőrülök tőlük
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!