Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A tanárokkal lehet tegeződni...

A tanárokkal lehet tegeződni az iskola befejezése után?

Figyelt kérdés
2021. okt. 1. 08:25
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha megengedi elötte.
2021. okt. 1. 08:29
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Az a tanártól, mint magánembertől függ.

Az iskola befejeztével megszűnt a tanár-diákja közt9 függőség, tehát a tanár, már nem tanárod, hanem ismerősöd.

Következik ebből, hogy az illemtan szabályai szerint lehettek tegező viszonyban.

Ő az idősebb, tehát tőle függ, felajánlja-e ezt a lehetőséget.

2021. okt. 1. 08:47
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is volt, aki felajánlotta valamelyik osztálytalálkozón.

Életemben másfél iskolai évet tanítottam középiskolán (ugródeszkának használtam az állást). Közben nézegettem, hogy melyik tanulót venném szívesen magam mellé munkatársnak. Kettő is volt ilyen, akikkel összetegeződtem. Van egy 3. is, de ő csak ugyan abban az épületben dolgozott.

Mindig a pedagógus ajánlatát kell elfogadni. A volt diáknak nem illik ezt kezdeményezni.

A #2. válaszoló válaszának 2. mondatához annyit fűzök hozzá, hogy a szerintem az iskola befejeztével megszűnik ugyan a tanár-diák közti függőség, de NEM AZ ISMERŐSÖM lett, hanem az egykori tanárom lett, minden tiszteletet megadva neki. A 91 éves tanárnőmet még ma is "kezét csókolom"-mal üdvözlöm szóban is, írásban is. A 80. születésnapomra írt üdvözletében magázott engem (az én időmben nagyon ritka eset volt, ha a tanár tegezte a diákjai), de néha tegez. Viszont ő a tegeződést nekem sosem ajánlotta föl.

2021. okt. 8. 08:06
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg nem én vagyok a célközönség, felnőttként, levelezőn jártam érettségizni. Együtt voltunk dolgozó fiatalokkal, családos, gyerekes anyukákkal, nehéz sorsú kamaszokkal, akik a munka miatt nem tudtak nappalin járni.

Az egyik fiatal férfi tanárunk felajánlotta a 3. osztály végén, hogy tegezzük. Amúgy is tök jó fej volt, de iszonyatosan nagy tudású, partnernek tekintett bennünket. Senki sem "fogadta el". Mára már igazgató az iskolában, teljesen megérdemelten. Soha eszembe sem jutna tegezni, akkor is következetesen magáztam és Tanár úrnak szólítottam, pedig idősebb vagyok nála pár évvel és nő :)

2021. okt. 8. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!