Pedagógiai asszisztens az általános iskolákban hogyan végzi a munkáját? Az órán a tanárokkal/tanítókkal párhuzamosan segít, vagy külön teremben foglalkozik azokkal, akiknek segítség szükséges?
Dolgoztam ped.asszisztensként iskolában.
Volt, hogy helyettesíteni kellett tanárt,olyan is előfordult, hogy együtt tartottam órát másik kollégával.
A nehezebben kezelhető gyerekeket volt, hogy óráról ki kellett vinnem és külön teremben foglalkoztam vele/velük.
Napköziben segítettem a nehezebben haladó tanulóknak.
Reggelente ügyeltem, vittem a gyerekeket reggelizni. Ebédeltetésnél is segédkeztem, gyümölcsprogramban részt vettem -leginkább pakoltam azokat létszám szerint az osztályoknak, meg készíteni kellett statisztikát. :D
Fénymásolás, gyerekekről különböző hivatalos feljegyzések gépelése, postázás is szerepelt a tennivalók között.
Ünnepi műsoroknál segédkezés a díszlettel kapcsolatban is előfordul.
Igazából "jolly joker" a legtöbb ped.asszisztens; viszont ha belegondolik, ez sok pedagógusról is elmondható.
Remélem segített a válaszom! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!