Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemisták! Ti hogy bírjátok...

Egyetemisták! Ti hogy bírjátok, hogy csórók vagytok és tele vagytok hitellel?

Figyelt kérdés

Mindneki azt mondja hogy ezek az évek a legszebbek meg hogy mennyi buli meg szórakozásban vehetek részt. Nekem ezek az évek teljesen másról szólnak: dolgozom egész heten, hétvégét az Egyetemen töltöm, aztán délutánonként meg tanulok és beadandód írok. Arról nem is beszélve hogy rengeteget fizetek a tandíjra, tele vagyok diákhitellel, az autóm állandóan behal, de abban reménykedem hogy később ha meglesz a BA diplomám akkor több fizut fogok kapni, illetve egy olyan céghez kerülnék aki fizetne az MSc képzést vagy pedig államin kezdenem el!

Írjatok légyszi sikertörténeteket, amikből erőt meríthetek.

2021. szept. 25. 13:36
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Tulajdonképpen én is jól tanultam, de csak önköltséges képzések vannak az adott Egyetemen
2021. szept. 25. 16:29
 12/20 anonim ***** válasza:
12%
Nyilván
2021. szept. 25. 17:32
 13/20 anonim ***** válasza:
97%
Akkor rosszul választottál egyetemet. Tudtommal minden szakból van államilag támogatott, ha kevés hely is, de van.
2021. szept. 26. 11:33
 14/20 anonim ***** válasza:
70%

Volt annyi eszem, hogy államilag finanszírozott helyre vettek fel. Harmadévesként kapok tanulmányi ösztöndíjat. Nem verem magam hitelekbe. Igyekszem a tudásommal költséghatékonyan egyetemre járni.

Akinek nem lett elég pontja az egyetemi felvételinél az fizethet, mint a katonatiszt. Felesleges ezen rinyálni. Jobban tanulsz, akkor kevesebbe kerül a felsőoktatásban a tanulásod. Csak a "bolondok" fizetnek azért, hogy tanulhassanak, mikor van lehetőségük ingyen is tanulni.

2021. szept. 26. 12:18
 15/20 anonim ***** válasza:
97%
Sehogy, eltartottak. Mester végéig csak nyári munkát és egy gyakornoki melót végeztem. Budapesti vagyok, lakhatás meg volt oldva. Autóm nincs. Amúgy neked minek is kell autó, ha alaplétfenntartást nem tudod megoldani? Inkább bérelj néha, ha muszáj. De egy diáknak felesleges.
2021. szept. 26. 23:47
 16/20 anonim ***** válasza:
66%

szerintem jo dolog hogy csorok az egyetemistak, megtanitja oket arra hogy milyen is a valos elet, es hogy mi var rajuk. Szerintem a legtobb egyetemista ugy van vele hogy azert kell egyetemre menni hogy jo elet legyen utana, de utana meg jon a pofara eses.

Emlekszem a kozepiskolaban de az altalanosban is a tanarok orokke area buzditottak mindenkit menjenek egyetemre vagy egy senki lesz beloled... Vicces hogy sima erettsegivel is tudok havi 1,5 millios fizetest vallalni, mig a tobbi diplomas volt iskolatarsam xarehugye` melozik, ezt ugy a tanarok orra ala dorgolnem...

2021. szept. 27. 17:04
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Attól, hogy valaki államira jár, még sokba fáj ugyanúgy az egyetem. Kivéve, ha a saját városodban van. De ha ne, akkor fizetheted a kolit, utazási költséget (ez általában nagyon sok), sok a "kényszerített közösségi program", ami szintén nem olcsó.
2021. szept. 27. 17:18
 18/20 A kérdező kommentje:

Szívás ez mindenhogy :D

10# nem árulnád el pls hogy mit dolgozol ? :D

2021. szept. 27. 21:48
 19/20 A kérdező kommentje:
16# BOcsi
2021. szept. 27. 21:50
 20/20 anonim ***** válasza:
93%
Jó azért szerintem azt tegyük helyre, hogy nem csak az jár önköltségesre, aki hülye... sok esetben az önköltséges szakok ponthatárai sem alacsonyabbak (vagy akár magasabbak is) az államilag támogatottak ponthatáraihoz képest és valóban nincsen minden szakból, minden egyetemen tandíjmentes képzés vagy például idegen nyelven tanulni plusz hozzájárulást is kell fizetni. Illetve államilag támogatott finanszírozási formában is vannak egyetemmel járó költségek pl. a lakhatás (nem mindenki lakik az egyetem városában vagy annak közelségében, a kollégium vagy albérlet pénzbe kerül és itt is megjegyezném, hogy egyáltalán nem csak az lakik albérletben akinek nem jó a koli, hanem sokakat nem jut hely a kollégiumban és nincsen más választásuk), utazás (mert nem mindenki lakik közel, hogy gyalogoljon vagy biciklizzen), jegyzetek és/vagy könyvek és/vagy eszközök vásárlása stb., illetve ott vannak ugye az egyetemtől független költségek mint például az étkezés vagy a higiénia. Valamint ösztöndíjat sem kap mindenki, illetve azoknak az összege sem valami magas (én pl. 5 egész felett kaptam 24 ezer forint tanulmányi ösztöndíjat havonta és ez volt a maximum).
2021. okt. 3. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!