Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit csinál konkrétan egy...

Mit csinál konkrétan egy óvodai pedagógiai asszisztens?

Figyelt kérdés

Érettségi után elvégeztem egy pedagógiai asszisztens képzést, de eddig nem sikerült elhelyezkednem ebben a szakmában.

Most adódott egy lehetőség, felvennének egy óvodába. Viszont úgy érzem, hogy már mindent elfelejtettem, amit tanultam annak idején.

Hogy néz ki egy ilyen munka a gyakorlatban? Elméletileg tudom, hogy az óvónő munkáját kell segíteni. De kiadják az utasítást, hogy ezt meg azt csináld? Félek, hogy leégetem majd magam, ha lennék olyan szerencsés, hogy felvesznek.

2021. szept. 21. 06:11
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Most voltam gyakorlaton pedagógus hallgatóként, de a "kollégák" szerint pontosan azt csináltam hospitálás helyett, amit ők egy pedasszisztenstől elvárnának (ez suli volt, elsősök, de oviban sem gondolnám máshogy). Lényegében mindenben a kezük alá dolgoztam. Segítettem a gyerekeknek öltözni, vetkőzni, mosdóba menni, kezet mosni, sorba rendeződni, ebédelni, vizet tölteni, párba állni, körbe állni, jobb kezet megtalálni, táskát ki/bepakolni, ceruzát hegyezni, rajztáblát kiosztani, gyurmát összeszedni, papírt összevágni, feliratozni a beadott holmikat, nap végén a teremben összerámolni, stb. Kb első nap mondogatták, hogy mikor hova menjek, mit csináljak, 2. nap már magamtól csináltam.

Illetve volt egy sni-s kisfiú, na kb ő lett az "örökös párom". A tanítónénik nyugodtan végezték a dolgukat, mert tudták, hogy a kissrác tuti nem fog sehol elmaradni, lemaradni, elveszni, mert én összeszedem, megbeszéljük, csináljuk együtt, ami kell.

Nem hiszem, hogy leégetnéd magad. 1-2 nap alatt belejössz.

2021. szept. 21. 08:28
 2/4 anonim ***** válasza:
Kellett ehhez valamilyen egészségügyi alkalmassági? Pl. tüdőszűrű? Illetve erkölcsi bizonyítványt ki kell váltani? Köszönöm
2021. szept. 23. 16:12
 3/4 A kérdező kommentje:
Igen, erkölcsi bizonyítvány kell hozzá. Azóta megkaptam az állást, és amikor behívtak, akkor megkérdezték, hogy van - e érvényes tüdőszűrőm, mert az is kell.
2021. szept. 25. 05:30
 4/4 anonim ***** válasza:
Gratulálok, köszönöm
2021. szept. 25. 06:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!