Hogy szeressek meg tanulni, mit tegyek hogy jobban menjen a tanulás?
hát ez egy igen jó kérdés... NÁLAM (aki amúgy agykontrollos vagyok) az vált be, hogy tavaly nyáron elkezdtem mondogatni magamnak, hogy pl.
egyre jobban szeretek tanulni
egyre jobban élvezem a tanulást
egyre inkább érzek kedvet a tanuláshoz
egyre könnyebben, alaposabban és gyorsabban tanulok
stb, stb
és szeptemberben mintha "csoda" történt volna: falni kezdtem a könyveket és életemben először élveztem a tanulást! imádtam tanulni, el se tudtam képzelni, hogy hogy lehet nem szeretni a tanulást!
nálam ez vált be, de ha te nem hiszel az agykontrollban, akkor bocsi :S
Állíts be egy csögőórát, ami 15 percenként ébreszt, hogy tanulni kellene. Vagy ha vmilyen rossz jegyet kapsz, akk vonj meg vmi olyat magadtól,amit igazán szeretsz, pl: egy napig nem számítógépezhetsz, vagy ilyesmi, én is így csinálom, és nekem megy, mert magamban megfogadtam, ha vmi rossz jegyet kapok, akkor az nem jó. Így szoktam tanulni:
1. Kiszellőztetem a szobát, ahol tanulok, miközben gyümölcsöt, v zöldséget eszek.
2.Elolvasom a leckét, második olvasáskor aláhúzom a lényeget.
3. Kijegyzetelem a lényeges dolgokat egy küldön papírra, vagy füzetbe.
4. Iszok egy pohár vizet, és bámulom az asztalomon lévő világoszöld színű tárgyakat ( mert a zöld serkenti az agyad, ahogy a friss levegő, és a gyümik, zöldségek) miközben az agyamban átfutom a leckét.
5. Mikor a teljes pohár vizet megittam, elkezdtek tanulni.
6. Össszeszedem a gondolataimat, és felmondom hangosan magamnak a leckét.
(7. ha törit tanulok, akkor a lényeg köré írom az évszámokat eseménnyel, és kiemelem vmi rikító színű kiemelővel.)
TANULÁSNÁL NAGYON FONTOS, HOGY A MAGASSÁGODHOZ VALÓ SZÉKEN, ÉS ASZTALON TANULJ!
Jó tanulást, remélem sokat segítettem
Én azóta szeretek tanulni mióta elhatároztam magam hogy igenis fogok tanulni muszáj tanulnom mert nem lesz belőlem ló**sz sem:)
És előtte nagyon sokat puskáztam mert nem volt kedvem megtanulni az akkori anyagot stb...
És mikor megírtam úgy az 5ösömet hogy normálisan tisztességesen tanultam rá az nagyon jó érzés volt:D
Ez adott egy löketek és azóta élvezem a tanulást:)Szeretem ha tudok,és szeretem ha bármihez hozzátudok szólni valamilyen szinten,és így lesz egy jó állásom:)
Szóval ezen a jövőd múlhat szóval sok sikert:)!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!