Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha félek nem...

Mit tegyek, ha félek nem fogok tudni prezentálni az órán?

Figyelt kérdés

Rögtön én kaptam az első prezentációt, a holnapi napon kellene előadnom, de nagyon félek tőle, azóta folyamatosan szorongok, remegek, sírok, nagyon félek tőle. A készülés is csak nagyon nyögvenyelősen megy, félek el sem készülök vele időre, nemhogy előadjam. Még enni és aludni sem tudtam normálisan.

Nem tudom mit tegyek. Korábban sem szerettem prezentálni, több ember előtt beszélni stb., de azért meg tudtam oldani ( bár olyan előfordult, hogy nem tudtam enni/aludni vagy hánytam, elájultam stb.) és egyébként mindig jártam pszichológushoz is (depresszió, szociális fóbia, pánikbetegség). Viszont a távoktatás kezdete óta nem voltam emberek között, iskolai környezetben stb., én talán ennek tudom be, hogy most ennyire félek ettől, hiszen teljesen elszoktam mindettől, a prezentációktól meg pláne.

Nem tudom mit csináljak. Próbálom összeszedni magam, a feladatra fókuszálni, befejezni stb., mert tényleg nagyon szeretném és legalább akkor túl is lennék rajta rögtön az elején. Viszont félek, hogy mi van, ha mégsem sikerül vagy rosszul leszek, nem tudom előadni stb. Szerintetek megértené a tanár, ha szólnék neki erről?

(Egyetemről van szó.)

2021. szept. 12. 17:55
 1/1 anonim ***** válasza:
35%

Ezzel a problémáddal a tanár sem fog tudni mit kezdeni, feleslegesen csinálsz bohócot magadból,

ha ilyenek miatt írkálsz neki. Valamennyire mindenki izgul, még az is, akinek nincsenek pszichés gondjai, hidd el. Ha ennyire stresszel a dolog, írd meg előre, hogy mit fogsz mondani, és legyen előtted a papír. Nem kell megváltani a világot, csak odaállsz és elmondod. A jövő héten már senki nem fog emlékezni rá.

De alapvetően neked kéne a dolgaidat az egyetemen kívül rendbe tenni.

2021. szept. 12. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!