Pszichológia képzésen sokat kell prezentálni?
Ez a legszebb, amikor olyan akar segíteni, aki még a saját démonjait sem győzte le... főleg ha ilyen gyenge démonról beszélünk.
Bocsi, de pont egy olyan hivatást akarsz választani, ahol minden azon múlik, hogy-hogyan is tudsz kommunikálni, az emberek előtt előadni és még sorolhatnám. De az élet is erről szól, nem csak a munka.
Amúgy nincs olyan sok prezentáció, sőt a többséget egyáltalán nem is érdekli, hogy mit mondasz. A tanárt is csak akkor ha élvezettel tanít és érdekli minden vagy nagyon érdekes témát/dolgokat fejtegetsz.
Amúgy sem ez alapján engednek tovább, szóval nem sokat számít.
Most erre mit mondjak? Cseberből vederbe.
Az álmodott "business" irányban is ugyanúgy kell a kommunikációs képesség, sőt még jobban.
A te életed, de ha valami csak érdekel, akkor ne pazarolj rá időt.
Az előadásokat látogatni, könyveket olvasni a szabadidődben is tudsz. Csak nem kell belőle vizsgáznod, olyanokat is tanulni, ami nem érdekel.
Viszonylag sokat kell prezentálni, igen. Van, hogy egyedül, van, hogy párosan vagy csoportosan. Amúgy kapaszkodj meg, de a szakdolgozatodat is emberek előtt beszélve kell bemutatnod, megvédened, úgyhogy számomra az is kérdéses, képes vagy-e diplomát szerezni akármilyen területen.
Ha pedig nem akarsz pszichológus lenni, szerintem teljesen felesleges végigküzdened a pszichológia alapképzést (ha "business" irányban érdeklődsz, akkor a pszichológia BA tananyagának maximum 3-4%-a lesz számodra releváns tudás).
5-ös: a tüneti kezelés helyett érdemesebb lenne a problémát a gyökerénél megragadni.
Kérdező, ha valóban érdekel a pszichológia, akkor úgysem tudod kikerülni a saját élményt. Én a helyedben mielőbb elmennék egy szakemberhez, hogy közösen dolgozzunk ezen a problémán, hogy nem mersz emberek előtt előadni. Ez nemcsak az egyetemen fog problémát okozni, hanem simán lehet, hogy a későbbi munkahelyeden vagy bárhol. Ha magadra kell erőszakolnod ilyen helyzeteket, és nem tudod őket jól kezelni, esetleg ér valamilyen erősen negatív élmény, akkor még generalizálódhat a probléma más jellegű szituációkra is.
5-ös: koszonom a tanacsot, mar en is gondoltam rá, csak nem tudtam hogy valoban megakadalyozza a hangremeegest meg a szivdobogast, de ha igen, legkozelebb kiprobalom. Tenyleg ez a legnagyobb önbizalom lehúzó hogy masok halljak/latjak hogy mindenem remeg.
És igen, jarok szakemberhez mert szeretnek valtoztatni ezen. :)
Egyebkent az elet mas teruleten van önbizalmam, eleg extrovertalt vagyok es nem felek emberekkel beszelni csakhat ez a kiallos dolog..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!