Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Prezentálnom kell az egyik...

Prezentálnom kell az egyik órán. Hogyan küzdjem le a félelmeimet?

Figyelt kérdés

Soha sem szerettem sok ember elé kiállni és beszélni, de most az egyik órán prezentálnom kell. Tavaly is volt ilyen, akkor csapatban kellett dolgozni és egy emberre csak 2-3 perc szereplés jutott, miközben mondtam a szöveget mindig úgy éreztem elfogy a levegőm, a vége felé már úgy éreztem nem kapok levegőt. Lehet hogy rosszul veszem a levegőt, vagy ennyire félek?

Jövőhét hétfőn min. 10 percesnek kell lennie a prezentációmnak, nagyon félek tőle mert eddig már majdnem a fél osztály prezentált és csak 1 emberét fogadta el a tanár, a többiekbe belekötött és azt mondta, hogy nekik újra kell csinálniuk. Minden egyes prezentáció után nekiáll kritizálni a prezentálót, ettől főleg félek. Ha arra gondolok, hogy a jövőhét utáni hétfőn nekem kell csinálnom elkezd gyorsan dobogni a szívem és elkezdtek izgulni, ezért bele se merek gondolni, hogy prezentáció közben mi jön majd rám... Valaki tudna segíteni, hogy hogyan küzdhetném le ezt a félelmemet, hogy ne akadjon el a szavam és normálisan kapjak levegőt? Mit tehetnék, hogy ne izguljak ennyire?

2012. márc. 18. 13:17
 1/2 anonim ***** válasza:

Próbálj meg nem ezen tipródni, mert csak még jobban idegeskedni fogsz. Ha van humorod, az sokat segíthet, mert ha beleviszel 1-2 apróbb poént az előadásba, mindenki lazulni fog, még Te is.

Otthon gyakorold el sokszor, így nem érhet meglepetés "élesben".

Próbáld memorizálni a szöveget, ne felolvasd.

Keresd a szemkontaktust, ne csak a szemben lévő falat figyeld mereven. Ha van valaki az osztályban, akinek a látványa megnyugtat, nézz rá többször.

Így hirtelen ennyi jutott eszembe. :)

2012. márc. 18. 13:20
 2/2 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy nem lehet papírt használni, mert szól érte a tanár, de ha túl sok a szöveg a diákon az is baj neki. Szóval pár emlékeztető szó lehet a diákon, de a szöveg nagy részét meg kell tanulni, ha ránézünk magunk mögött a kivetítésre akkor leállít hogy nem szabad nézni csináljuk újra, ha a laptopot nézzük akkor meg azért állít le, tehát csak addig lehet a laptopra nézni amíg továbblépünk a következő diára. Sajnos humorral nem tudok szolgálni tömeg előtt,mert alapból olyan típúsu ember vagyok aki zavarban van ha tömeg előtt kell beszélnie.
2012. márc. 18. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!