Prezentálnom kell az egyik órán. Hogyan küzdjem le a félelmeimet?
Soha sem szerettem sok ember elé kiállni és beszélni, de most az egyik órán prezentálnom kell. Tavaly is volt ilyen, akkor csapatban kellett dolgozni és egy emberre csak 2-3 perc szereplés jutott, miközben mondtam a szöveget mindig úgy éreztem elfogy a levegőm, a vége felé már úgy éreztem nem kapok levegőt. Lehet hogy rosszul veszem a levegőt, vagy ennyire félek?
Jövőhét hétfőn min. 10 percesnek kell lennie a prezentációmnak, nagyon félek tőle mert eddig már majdnem a fél osztály prezentált és csak 1 emberét fogadta el a tanár, a többiekbe belekötött és azt mondta, hogy nekik újra kell csinálniuk. Minden egyes prezentáció után nekiáll kritizálni a prezentálót, ettől főleg félek. Ha arra gondolok, hogy a jövőhét utáni hétfőn nekem kell csinálnom elkezd gyorsan dobogni a szívem és elkezdtek izgulni, ezért bele se merek gondolni, hogy prezentáció közben mi jön majd rám... Valaki tudna segíteni, hogy hogyan küzdhetném le ezt a félelmemet, hogy ne akadjon el a szavam és normálisan kapjak levegőt? Mit tehetnék, hogy ne izguljak ennyire?
Próbálj meg nem ezen tipródni, mert csak még jobban idegeskedni fogsz. Ha van humorod, az sokat segíthet, mert ha beleviszel 1-2 apróbb poént az előadásba, mindenki lazulni fog, még Te is.
Otthon gyakorold el sokszor, így nem érhet meglepetés "élesben".
Próbáld memorizálni a szöveget, ne felolvasd.
Keresd a szemkontaktust, ne csak a szemben lévő falat figyeld mereven. Ha van valaki az osztályban, akinek a látványa megnyugtat, nézz rá többször.
Így hirtelen ennyi jutott eszembe. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!