Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kérhetek segítséget a felvétel...

Kérhetek segítséget a felvételim ügyében?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egészségügyi, és anyagi okok miatt nem tudtam leérettségizni eddig. 21 éves vagyok.

Viszont mindig is vagy tanár, vagy orvos szerettem volna lenni.

Kérdés:

Mit gondoltok van esélyem felkészülni a 2022 májusi érettségire, az alábbi paraméterekkel, s céllal?

Tantárgyak: közép orosz, emelt kémia, emelt biosz, közép töri, és irodalom, valamint közép matek

Jelenlegi tudásom:

Orosz: A2

Kémia: Biztos alap, felejtések itt-ott vannak, rutin picit visszaeset, egy ideje nem foglalkoztam vele

Magyar: nem tartok tőle

Történelem: szinte semmi

Matematika: biztos alap, jó érzék csak ismétlés, gyakorlás kell

Biológia: abszolút semmi, csak a kémiai alap

Kémiából nem kell magántanár, biológiából van, vele szeptember negyedikén kezdek, oroszból pedig egy ideje van, aki nulláról a jelenlegi A2-re hozott fel.

Tanulásra szánt idő:

Hétfőtől-vasárnapig naponta 6-7 óra megszakításokkal. Minden nap sorra kerül az orosz, kémia, és a biológia.

Heti 3 nap szétszórva pedig a matek, töri, és irodalom.

Tehát minimum 7 napból 4 nap 2-2-2 óra kémia, biológia, orosz, 3 nap 1 óra kémia-biológia-orosz, és 1 óra töri-magyar-matek.

Ehhez adódik a magántanárnál eltöltött idő.

Mit gondoltok, így esélyes lehet?

Pontszámítás tekintetében hátrányos helyzetű vagyok, ez +40 pont, korábban kémia versenyt nyertem, ez +30 pont, 11-12.-es év végi jegyeim pedig 4-es, 5-ös.

Cél a legjobb lehetőségtől a legrosszabbig: SE-ÁOK, DE-ÁOK, PTE-ÁOK, és ahová biztosan mehetnék: SE-ETK--mentőtiszt szakirány.

Köszönöm előre is a válaszokat, valamint az esetleges tanácsokat.

2021. aug. 23. 00:19
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
88%

Igen, meg lehet csinálni, csak elhatározás kérdése.

Van időd, célod, terveid! Szuper! Hajrá!

:)

2021. aug. 23. 05:58
 2/16 anonim ***** válasza:
86%

Szia! Meg lehet csinálni.

Úgy tudom hogy két emelt érettségire meg kapod a maximális 100töblet pontot.

Én is orvosira megyek

2021. aug. 23. 07:21
 3/16 anonim ***** válasza:
81%

Szia!

A hátrányos helyzetért és versenyeredményért nem kapsz pontot, ha orvosira jelentkezel, ahogy az előző is jól tudta. A két emelttel meg van a 100 többletpontod sajnos, így kalkulálj. Írd be Felvin a pontszámító kalkulátorba, hogy nagyjából hány százalékra érzed a tudásod, mennyit kéne elérj, hogy felvegyenek, és arra építs. :)

Kitartást kívánok neked! Sikerülni fog. Én most másodjára próbálom, sajnos idén 3 ponttal lecsúsztam.

Te se add fel!

2021. aug. 23. 08:13
 4/16 anonim ***** válasza:
82%

Biosznak és kémiának legalább 85%-ra kell sikerülnie, jelenlegi ponthatár alapján, ha be akarsz jutni.

Hajrá!

2021. aug. 23. 08:26
 5/16 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat!

Igen, a plusz pontokkal elszámoltam magam.

A debreceni egyetemre 399 pont volt a határ, oda gyengébb eredmény is megfelelő.

Számolgattam már. Talán ezt kellene megcélozni:

Orosz - 80 százalék

Töri - 60 százalék

Magyar - 70 százalék

Matek - 90 százalék

Biosz - 70 százalék - mivel semmi nem tudok belőle, ezért eléggé megikedtem, amikor megnéztem a feladatlapokat...

Kémia - 90 százalék

Ezekkel elvileg lenne lehetőségem bejutni, bár az SE-re csak neccesen.

Akkor a fenti paraméterekkel nem esélytelen 9 hónap alatt az emelt biosz a nulláról, heti egy óra vásárlásával, meg mellette a többi dolog...

Köszönöm még egyszer a válaszokat! Belehúzok..

2021. aug. 23. 09:37
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

A bioszt fel viszed 80%-ra

Akkor pont duplázással lehet 440pontod

90x2=180 + 80×2=160

180+160=340pont

Meg pluszba kapsz 100at a két emelt érettségire

Sok sikert!

2021. aug. 23. 10:22
 7/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igyekszem!

:)

2021. aug. 23. 10:25
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

"A debreceni egyetemre 399 pont volt a határ, oda gyengébb eredmény is megfelelő"

Jövőre már remélhetőleg lesz szóbeli is az érettségin, ami miatt a ponthatárok emelkedni fognak.

Ha javasolhatok, én orosz helyett angoloznék. Már elsőben is sok tárgyból angol diasor van kiadva, illetve a hivatalos cikkek is angolul vannak, az oktatók elvárják az angol tudást. + Ha a Pécsre vesznek fel, itt a diplomához kötelező egy angol szakmai nyelvvizsga is.

2021. aug. 23. 11:32
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha kémiából kell segítség a készülésben, vagy kérdésed van, írj nyugodtan, szívesen segítek bárkinek, nem csak a kérdezőnek! :)
2021. aug. 23. 16:06
 10/16 anonim ***** válasza:
9es kérdezhetek privátban?
2021. aug. 23. 16:13
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!