Kérhetek segítséget a felvételim ügyében?
Sziasztok!
Egészségügyi, és anyagi okok miatt nem tudtam leérettségizni eddig. 21 éves vagyok.
Viszont mindig is vagy tanár, vagy orvos szerettem volna lenni.
Kérdés:
Mit gondoltok van esélyem felkészülni a 2022 májusi érettségire, az alábbi paraméterekkel, s céllal?
Tantárgyak: közép orosz, emelt kémia, emelt biosz, közép töri, és irodalom, valamint közép matek
Jelenlegi tudásom:
Orosz: A2
Kémia: Biztos alap, felejtések itt-ott vannak, rutin picit visszaeset, egy ideje nem foglalkoztam vele
Magyar: nem tartok tőle
Történelem: szinte semmi
Matematika: biztos alap, jó érzék csak ismétlés, gyakorlás kell
Biológia: abszolút semmi, csak a kémiai alap
Kémiából nem kell magántanár, biológiából van, vele szeptember negyedikén kezdek, oroszból pedig egy ideje van, aki nulláról a jelenlegi A2-re hozott fel.
Tanulásra szánt idő:
Hétfőtől-vasárnapig naponta 6-7 óra megszakításokkal. Minden nap sorra kerül az orosz, kémia, és a biológia.
Heti 3 nap szétszórva pedig a matek, töri, és irodalom.
Tehát minimum 7 napból 4 nap 2-2-2 óra kémia, biológia, orosz, 3 nap 1 óra kémia-biológia-orosz, és 1 óra töri-magyar-matek.
Ehhez adódik a magántanárnál eltöltött idő.
Mit gondoltok, így esélyes lehet?
Pontszámítás tekintetében hátrányos helyzetű vagyok, ez +40 pont, korábban kémia versenyt nyertem, ez +30 pont, 11-12.-es év végi jegyeim pedig 4-es, 5-ös.
Cél a legjobb lehetőségtől a legrosszabbig: SE-ÁOK, DE-ÁOK, PTE-ÁOK, és ahová biztosan mehetnék: SE-ETK--mentőtiszt szakirány.
Köszönöm előre is a válaszokat, valamint az esetleges tanácsokat.
Igen, meg lehet csinálni, csak elhatározás kérdése.
Van időd, célod, terveid! Szuper! Hajrá!
:)
Szia! Meg lehet csinálni.
Úgy tudom hogy két emelt érettségire meg kapod a maximális 100töblet pontot.
Én is orvosira megyek
Szia!
A hátrányos helyzetért és versenyeredményért nem kapsz pontot, ha orvosira jelentkezel, ahogy az előző is jól tudta. A két emelttel meg van a 100 többletpontod sajnos, így kalkulálj. Írd be Felvin a pontszámító kalkulátorba, hogy nagyjából hány százalékra érzed a tudásod, mennyit kéne elérj, hogy felvegyenek, és arra építs. :)
Kitartást kívánok neked! Sikerülni fog. Én most másodjára próbálom, sajnos idén 3 ponttal lecsúsztam.
Te se add fel!
Biosznak és kémiának legalább 85%-ra kell sikerülnie, jelenlegi ponthatár alapján, ha be akarsz jutni.
Hajrá!
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Igen, a plusz pontokkal elszámoltam magam.
A debreceni egyetemre 399 pont volt a határ, oda gyengébb eredmény is megfelelő.
Számolgattam már. Talán ezt kellene megcélozni:
Orosz - 80 százalék
Töri - 60 százalék
Magyar - 70 százalék
Matek - 90 százalék
Biosz - 70 százalék - mivel semmi nem tudok belőle, ezért eléggé megikedtem, amikor megnéztem a feladatlapokat...
Kémia - 90 százalék
Ezekkel elvileg lenne lehetőségem bejutni, bár az SE-re csak neccesen.
Akkor a fenti paraméterekkel nem esélytelen 9 hónap alatt az emelt biosz a nulláról, heti egy óra vásárlásával, meg mellette a többi dolog...
Köszönöm még egyszer a válaszokat! Belehúzok..
A bioszt fel viszed 80%-ra
Akkor pont duplázással lehet 440pontod
90x2=180 + 80×2=160
180+160=340pont
Meg pluszba kapsz 100at a két emelt érettségire
Sok sikert!
Köszönöm a válaszokat!
Igyekszem!
:)
"A debreceni egyetemre 399 pont volt a határ, oda gyengébb eredmény is megfelelő"
Jövőre már remélhetőleg lesz szóbeli is az érettségin, ami miatt a ponthatárok emelkedni fognak.
Ha javasolhatok, én orosz helyett angoloznék. Már elsőben is sok tárgyból angol diasor van kiadva, illetve a hivatalos cikkek is angolul vannak, az oktatók elvárják az angol tudást. + Ha a Pécsre vesznek fel, itt a diplomához kötelező egy angol szakmai nyelvvizsga is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!