A 2023-ban szerzett OKJ-t elfogadják emelt érettséginek egyetemi továbbtanulásnál?
Sziasztok kicsit elvesztem a rengetegben. A 2023. évben szereztem egy OKJ szakmai vizsgát. Viszont korábbi érettségim miatt nincsen emelt érettségim. Emlékeim szerint most már kötelező egy választott tantárgyból emelt érettségit elvégezni, ha jelentkezni szeretnék egyetemre.
Viszont a felvin olvasom, ha az OKJ-s bizonyítványomnak megfelelő szakmai továbbtanulásnál beszámítják és kiválthatja az emelt érettségit. Egy pdf-be mellékeltek egy listát, ahol valóban ha arra a szakra jelentkezek akkor elfogadható az adott OKJ (szám stimmel). Ennek megfelelően a pontszámító kalkulátornál ha behúzom a szakmám nem kéri az emelt érettségit, de ha kiveszem akkor pont nem számítható.
Próbáltam megkérdezni a tanulmányit a konkrét egyetemnél, de állandóan foglalt. Mivel vészesen közeleg a hitelesítési idő, ezért ide is fordulok felétek. Így főleg a kérdésem összefoglalva: kell emelt érettségit tennem vagy mivel szakirányún tanulnék tovább az egyetemen és beszámítják az OKJ vizsgám, akkor nem kell érettségire mennem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!