Kérhetek segítséget a felvételim ügyében?
Sziasztok!
Egészségügyi, és anyagi okok miatt nem tudtam leérettségizni eddig. 21 éves vagyok.
Viszont mindig is vagy tanár, vagy orvos szerettem volna lenni.
Kérdés:
Mit gondoltok van esélyem felkészülni a 2022 májusi érettségire, az alábbi paraméterekkel, s céllal?
Tantárgyak: közép orosz, emelt kémia, emelt biosz, közép töri, és irodalom, valamint közép matek
Jelenlegi tudásom:
Orosz: A2
Kémia: Biztos alap, felejtések itt-ott vannak, rutin picit visszaeset, egy ideje nem foglalkoztam vele
Magyar: nem tartok tőle
Történelem: szinte semmi
Matematika: biztos alap, jó érzék csak ismétlés, gyakorlás kell
Biológia: abszolút semmi, csak a kémiai alap
Kémiából nem kell magántanár, biológiából van, vele szeptember negyedikén kezdek, oroszból pedig egy ideje van, aki nulláról a jelenlegi A2-re hozott fel.
Tanulásra szánt idő:
Hétfőtől-vasárnapig naponta 6-7 óra megszakításokkal. Minden nap sorra kerül az orosz, kémia, és a biológia.
Heti 3 nap szétszórva pedig a matek, töri, és irodalom.
Tehát minimum 7 napból 4 nap 2-2-2 óra kémia, biológia, orosz, 3 nap 1 óra kémia-biológia-orosz, és 1 óra töri-magyar-matek.
Ehhez adódik a magántanárnál eltöltött idő.
Mit gondoltok, így esélyes lehet?
Pontszámítás tekintetében hátrányos helyzetű vagyok, ez +40 pont, korábban kémia versenyt nyertem, ez +30 pont, 11-12.-es év végi jegyeim pedig 4-es, 5-ös.
Cél a legjobb lehetőségtől a legrosszabbig: SE-ÁOK, DE-ÁOK, PTE-ÁOK, és ahová biztosan mehetnék: SE-ETK--mentőtiszt szakirány.
Köszönöm előre is a válaszokat, valamint az esetleges tanácsokat.
A magyar, és a matematika nem jelent nagy kihívást, ez jó ötlet, lehet ezekre felkészülök októberig.
Az emelt biosz, amin aggódom. A közép oroszra is kell azért még készülnöm, de nem nullán vagyok, mint a biosz esetén.
Nagyon régóta szeretnék oroszul tanulni, angolra majd az érettségi után megyek, nyáron intenzívre, egyetem alatt meg kevésbé aktívan, de azért haladva vele. Mellette persze igyekszem oroszul olvasni, hogy azt is fejlesszem, de direktbe tanulni nem lesz idom mar ra, csak jövő júniusig.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!