Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Alap matekszakon tényleg csak...

Alap matekszakon tényleg csak stréber gyökerek lesznek az egyetemen?

Figyelt kérdés

Kicsit aggódom, hogy mindenki teljesen életképtelen lesz ott... Legalábbis innen-onnan ezt hallottam.

Remélem nem így van

2021. aug. 20. 15:13
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
98%
Mondom, alig vannak ott stréberek. Bármely más szakra járó barátaimmal beszélgetek, mindig kijön, hogy matek-fizikán sokkal jobb a közösség az egyetemen (BME)
2021. aug. 20. 17:27
 12/13 anonim ***** válasza:
31%

Amúgy meglepő, de pontosan olyan összetétele van egy átlagos magyar egyetemnek (értsd: az összes itthoni egyetemnek) mint a középsikolás osztályoknak.

Megvannak a gyökerek, a gyúrósok, a kockák, a szorgalmasak, a bulizósok, a trehányok, a lusták, a pofátlanok, a köcsögök, a nyalizósok, az idegesítőek és még sorolhatnám. Szaktól teljesen függetlenül. Annyi a különbség, hogy mindenkit az az adott szak érdekel.

2021. aug. 20. 17:30
 13/13 anonim ***** válasza:
62%

😂😂😂

Én erre a szakra járok és nagyon jó a közösség. A csoport kb 10%-ra illett a leírás, de már a "tipikus stréber" tanulók fele kibukott.

Számomra minden szempontból pozitív csalódás volt az egyetem és a közösség is.

Ha érdekel jobban, írj rám nyugodtan.

Egyébként általános iskolás matektanárom mondta mindig, hogy "A matematika a lusta emberek sportja". Aki klasszikus "stréber", az nem matekból jó. Aki meg a klasszikus matek-fizika-infó-kocka (egyébként őket is bírom) ők nem matekszakon vannak, hanem vagy infón vagy mérnökin.

De igen, én is tartottam ettől, hogy csupa introveltált nagyon zseni, többnyire srác lesz.

2021. aug. 20. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!