Alap matekszakon tényleg csak stréber gyökerek lesznek az egyetemen?
Kicsit aggódom, hogy mindenki teljesen életképtelen lesz ott... Legalábbis innen-onnan ezt hallottam.
Remélem nem így van

Amúgy meglepő, de pontosan olyan összetétele van egy átlagos magyar egyetemnek (értsd: az összes itthoni egyetemnek) mint a középsikolás osztályoknak.
Megvannak a gyökerek, a gyúrósok, a kockák, a szorgalmasak, a bulizósok, a trehányok, a lusták, a pofátlanok, a köcsögök, a nyalizósok, az idegesítőek és még sorolhatnám. Szaktól teljesen függetlenül. Annyi a különbség, hogy mindenkit az az adott szak érdekel.

😂😂😂
Én erre a szakra járok és nagyon jó a közösség. A csoport kb 10%-ra illett a leírás, de már a "tipikus stréber" tanulók fele kibukott.
Számomra minden szempontból pozitív csalódás volt az egyetem és a közösség is.
Ha érdekel jobban, írj rám nyugodtan.
Egyébként általános iskolás matektanárom mondta mindig, hogy "A matematika a lusta emberek sportja". Aki klasszikus "stréber", az nem matekból jó. Aki meg a klasszikus matek-fizika-infó-kocka (egyébként őket is bírom) ők nem matekszakon vannak, hanem vagy infón vagy mérnökin.
De igen, én is tartottam ettől, hogy csupa introveltált nagyon zseni, többnyire srác lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!