Egy nagyon fontos kérdéssel fordulok hozzátok FOSZK-kal kapcsolatban!?
Azért járok 2 éves foszk képzésre mert tavaly nem vettek fel alapszakra és azt hallottam, hogy ha elvégzem a képzést, utána átvesznek könnyedén alapszakra (persze ugyanarra a szakra, gazdálkodási és menedzsment).
De most olyanokat olvasok, de nem egyértelműen, hogy pontok alapján vesznek fel és a FOSZK csak 32 pontot ad kb
Nekem az édes kevés hogy egyetemre járhassak :((( VALAKI HELP és VILÁGOSÍTSON FEL, hogy ne éljek kétségek között!!!!!
Gratulálok a lányodnak, nekem is ez a tervem! Mennyire volt nehéz számára jelesre elvégezni? Megkérdezhetem, hogy melyik szakon végzett? Köszönöm!
Annyira utálom ha ilyen “jó indulattal” is beleszólnak a dolgomba. Igen, rápörgök mert eszem megáll, hogy jön valaki ahhoz ilyen kéretlen tanácsokat adjon más életére vonatkozóan? Sose fogom rusni megérteni és mindig ki leszek bukva ha ilyet tapasztalok.
A foszk nagyon jó lehetőség, ha nem úgy sikerült az érettségid ahogy szeretted volna. Tudod 400 feletti pontot összegyűjteni az 500-ból úgy, hogy nem vagy sem terhes, sem kisebbség sem sportoló stb nagyon nehéz. Nyilván nem két tárgyra kell fókuszálni hanem mindegyikre. Ehhez egyet még emelten is teljesítened kell. Nyelvvizsga sem árt, de érdekes azért is régen több pont járt, most csak 28.. szóval pont nem otthon ülsz és várod hogy eltartsanak, hanem megy az ember és tanul és próbálja a foszk mellett fentebbtornázni a pontjait. Mellesleg ide ha felvesznek (általában államira) és mégsem jön össze valakinek a kívánt államis alapképzési pont akkor nem kell 3 évet kifizetnie csak 1,5 évet. Azért az sem rossz, mikor ilyen 300 000+ Ft /félév. Egy okj-tól meg igenis magasabb szintű képzés, egyik barátnőmnek van ugyan diplomája de a foszk-kal helyezkedett el és 600 nettót kap :) 4 év alatt kapsz egy diplomát + egy oklevelet. + 1 év ami igazából gyakorlati év ha úgy számoljuk az semmi!
Sziasztok
Foszk oklevele ad kreditet egy mesterképzésre való jelentkezésnél?
Nekem kulker mesterre kevés volt a kreditem egy teljesen más diplomával. De nem válaszoltak hogy foszk oklevél ad kreditet mesterre vagy sem
Így pedig meg mindig kétségekben állok, kisgyerekes anyaként menjek e erre a foszkra ha a mesterképzés a célom..
Vagy reszismereti képzés jobb választás e.
Egyetem nem veszi fel túlterheltek.
FOSZK csak alapképzésre ad pontokat, mesterre nem. Mesterhez már meglévő alapképzésen szerzett diploma kell.
Olyan FOSZK-kot tanulj ami jó lesz egy újabb alaphoz ha esetleg szeretnél egy másikra menni még.
Mesterhez viszont nem lesz jó a FOSZK, semmilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!