Tanító néni leszek, szerintetek hogyan lehet jófej a gyerekek szemében?
Idén fogom elkezdeni a tanulmányaimat a Tanítóképzőn és kicsit izgulok mert bár az az álmom, hogy gyereket tanítsak félek, hogy nem leszek elég jó a szakmámban.
Állítólag jól magyarázok, attól annyira nem is félek, hogy nem értik meg a tanagyagot mert nagyon türelmes vagyok. De viszont talán nem vagyok annyira laza és rugalmas. Ettől függetlenül viszont délutánonként szeretnék rengeteg foglalkozást tartani nekik.
Mitől lesz valaki jó tanító? Mitől utálhatnak valakit? Mire figyeljek oda?
Megjegyzésként megemlítem, hogy a tanító csak alsóban tanít.
Szia!
Szerintem még az is nagyon fontos,hogy valamilyen szinten a bizalmukba férkőzz.Persze legyen meg az a bizonyos határ a tanító-gyerek között,de ezt nem kell úgy venni már mint 10-20 éve.Nagyon sok gyerekre már a szülők sem figyelnek otthon oda,nem ülnek le vele beszélgetni,nem szerveznek közös programokat és sorolhatnám.Ha tudsz olyan gyerekről aki otthon nem a megfelelő családi háttérrel rendelkezik,kicsit többet figyelj oda rá,beszélgess vele(persze úgy,hogy a többi gyerek ezt ne érezze meg)Ha valakinek nem megy úgy a tanulás,próbálj meg segíteni neki,beszélgess vele,hogy miért nem megy az neki,miben tudnál te többet tenni,és miben ő.Ne gyerekként bánj velük,hanem egyenrangú partnerként.Szervezz sok osztályprogramot(lehet osztálybuli,karácsonyra készülődés,biciklizések,kirándulások,közös séták)
Ha pl. konfliktus van az osztályban,üljön le az egész osztály,mondja el mindenki kinek mi a problémája,jussatok közös nevezőre.
Még sorolhatnám estig,de szerintem mostmár érted mire gondolok:)
Sok sikert és türelmet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!