Ha ma igényeltem a diákhitel 1-et, akkor tényleg csak októberben kapom meg az összeget?
9# Akkor is októberben kapja meg, mint ahogy eddig mi is.
Hallgatói jogviszony igazolás kellhet pl. diákmunkához, szakmai gyakorlathoz, bizonyos szerződések megkötéséhez...
A DH-nak ez így könnyebb, hogy ők intézik mindenkinél az adat lekérést.
Okés ezt értem :) Viszont nem azért volt nektek októberbe az utalás, mert szeptember végén ellenőrizte a DH a hallgatói jogviszonyt, hanem azért, mivel az előző szabályzatnak van egy táblázata, miszerint legkorábban október 15-én lehet megkapni az első havi (vagy az első félévre) szóló összeget, persze aki Szept. 16 után igényelt, az csak Nov. 15-én kapta meg... Source: [link] (30. oldal)
Tehát amennyiben szeptember vége előtt ellenőrzi az igazolásokat a DH, tegyük fel Szept. 20-án, akkor esélyes, hogy Okt. 1-jén (vagy előtte) megérkezik az összeg, mivel 10 munkanap áll rendelkezésükre folyósítani a pénzt.
Minden attól függ, hogy a DH mikor veszi át az igazolásokat.. De biztos vagyok benne, hogy idén Október 15 előtt kapjuk kézhez az igényelt összeget, just wait and see :D
(Legalábbis szerintem pont azért változtatták meg a szabályzatot, hogy valamennyivel korábban történjenek az utalások, de lehet naiv vagyok :p)
Én is 2 nap múlva kaptam meg a DH Direktes belépési adataimat, de Neptunba sehol semmi xD
Szerintem az utalás attól függ, mikor ellenőrzik az igénylők hallgatói jogviszonyát, és onnantól kell majd számolni a napokat, de nem tudhatjuk azt se biztosra, hogy ez mikor lesz... Szóval csak várunk, és majd lesz vmi :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!