Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek is hülye vagyok,...

Szerintetek is hülye vagyok, amiért munka mellett még mindig tanulni szeretnék?

Figyelt kérdés

Beadtam a jelentkezést estire, szakmát szeretnék tanulni. Már van érettségim, ahhoz kaptam egy szakmát, meg azon kívül van még két szakmám (rendes kék fedeles bizonyítványok). Mind a három elég különböző, de úgy vagyok vele, hogy jó több dologhoz is érteni. Főállásban bizottsági őr vagyok, mellékàllàsban pedig úgy néz ki, hogy hamarosan burkoló leszek, hiszen úgyis megvan mindkét szakmám. Viszont ezek mellett is lesz időm egy esti sulira. Ezt elmondtam a családomnak, és mindenki lehülyézett, hogy minek akarok én még tanulni, a barátaim, haverjaim ugyanígy reagáltak.

Húsz éves vagyok, és eddig egy félév sem volt még az életemben amikor ne tanultam volna valamit. A két szakmámat úgy szereztem, hogy egyszerre csináltam a két iskolát. Szerintetek tényleg hülye vagyok? Hülyeség még tanulni? Egyébként, ha ezt az esti iskolát befejeztem egyetemre is szeretnék menni. 😂

2021. júl. 25. 17:12
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem
2021. júl. 25. 17:19
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy hülye, addig kell tanulni, amíg van kedved és lehetőséged.
2021. júl. 25. 17:27
 3/8 anonim válasza:
100%
Dehogy vagy. Én 2 gyerek mellett tanulok 35 évesen. A mai világban több lábon kell állni, jól látod.
2021. júl. 25. 17:37
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg teljesen jól csinálod.
2021. júl. 25. 19:33
 5/8 anonim ***** válasza:

Tanulni soha nem hülyeség!

Viszont annak alapján, amit leírtál, nem csinálod jól (persze nyilván nem ismerhetek minden körülményt, csak abból indulok ki, ami a kérdésben szerepel). 20 évesen elsősorban nem "hobbiból" kéne tanulnod, hanem azért, hogy megtaláld azt az utat, ami mentén építkezve összerakhatod az életed. Ennek ellenére két szakma mellett főállásban biztonsági őrként dolgozol, amiben nincsen semmi perspektíva - bármennyire is jól dolgozol, ugyanaz az őr leszel 30 év múlva is.

Pedig zsebedben egy burkolói szakma, ami manapság aranybánya. Egy évig dolgozol valaki mellett, hogy gyakorlatot szerezz, utána pedig önállósodsz. Ha tisztességesen és pontosan dolgozol, ráadásul nem vagy mohó (sőt, az elején még kifejezetten olcsón is dolgozol), akkor pár év alatt kialakíthatsz egy olyan ügyfélkört, akik kézről kézre adnak, és nyugodtan kérhetsz bőven a piaci ár felett, akkor is megfizetnek. Az én "építő emberem" sem olcsó, de tudom, hogy ha azt mondja, augusztus 27-én 8-ra jön, akkor 7:55-kor csönget majd, a vízszintes pedig vízszintes lesz, ami megéri a felárat. Ha találsz magad mellé hasonló szemléletű embereket, akkor 5-10 éven belül lehet egy vállalkozásod, 10-15 éven belül pedig már nem burkolsz, csak irányítod a céget. Közben elvégzel még pár szakmát, és profi generálkivitelező leszel, aki ugyan nem egy gyakorlott villanyszerelő, de bőven van annyi tudása, hogy ellenőrizze a terveket és a szakit. Ezt csak példaként írtam (a burkoló szakmáról jutott eszembe), lehet, hogy egészen más érdekel igazán.

Ha szeretnél egyetemre menni, akkor menj, főleg, ha tényleg érdekel, amit tanulni szeretnél! Azt viszont mindenképp vedd figyelembe, hogy főállás és mellékállás mellett a tanulás nem olyan egyszerű. Ha megy, akkor az nagyon jó, de lehet, hogy ha három végén égeted a gyertyát, akkor egy év után kiégsz - ne legyen így, de mindenképpen gondolj erre is!

Én azt javaslom, próbáld meg megtalálni/kitalálni, hogy mi érdekel, mivel szeretnéd tölteni az életed, és annak megfelelően válassz a tanulási lehetőségek közül! Ne egészen távoli dolgokat tanulj, hanem jelölj ki egy fő csapásirányt, és olyan dolgoknak állj neki, amik valamennyire kapcsolódnak hozzá!

Ha már megvan az irány, beröffentetted az életed, és lesz elég szabadidőd a család mellett, akkor nyugodtan jelentkezz majd harmadik diplomaként művészettörténetre csak azért, mert többet szeretnél tudni a témáról! :)

2021. júl. 25. 20:55
 6/8 A kérdező kommentje:

Nem hobbiból tanulok. Ezek engem mind érdekelnek. Nem tervezek őr maradni örökre, csak addig amíg nem találok főàllàsú burkoló munkát, tanulni szeretnék, mert pályakezdő vagyok. Egyetem mellett is burkolóként szeretnék majd dolgozni, majd egyetem után is mellékàllàsban ezt tervezem csinálni. Végső cél a generálkivitelezés, és emellett több más vállalkozás is. A diploma azért kell, hogy legyen egy fix pont az életemben, már tudom mire megyek, és azzal a diplomával mindig lesz munkám, rögtön egyetem után is. Ha bármi történne oda mindig visszamehetek majd, elég kiszàmíthatatlan a világ, szóval erre is gondolnom kell. Sok minden érdekel, de két fő szerelmem van, az egyik az építőipar, a másik pedig az az egyetemi szak, ahová készülök. Olyan szakmát egyébként meg nem tanulok amiben nincs pénz, nincs lehetőség. A vagyonőrit mondjuk azért csináltam meg, mert abban bármikor el lehet helyezkedni. Pályakezdő burkolóért sajnos nem tolonganak, de igyekszem. Aztán ha tanultam eleget, akkor jöhet vállalkozás, és apródonként felépítem olyanra az életemet amiről álmodom gyerekkorom óta.

Gyereket nem akarok soha, szóval ez nem téma.

Egyébként köszönöm a részletes válaszodat!

2021. júl. 25. 21:49
 7/8 A kérdező kommentje:
Már egyébként most is büszke vagyok valamilyen szinten magamra. Nem vagyok nagyképű, de van több szakmám, szeretem a munkám, van autóm, és jogosítványom. A korombeliek nem mind mondhatják ezeket el magukról, nyilván nem is kell, van tőlem sikeresebb is, olyan aki vállakozó, meg van olyan is, akinek van a nyolc általános és gyári munkás. Nincs azzal sem semmi baj. Mindenki maga tudja, hogy mit szeretne elérni, hogy jó neki, vagy épp mit dobott neki az élet. Én csak szimplán szeretnék évről évre sikeresebb lenni, és úgy érzem, hogy ehhez folyamatosan tanulnom kell, ami nem is akadály, mert rengeteg dolog érdekel, és nagy terveim vannak. Egész eddigi életemben szerencsétlennek éreztem magamat, és most ezeknek a céloknak az elérése után érzem végre embernek magamat, és ez jó érzés. Úgy vagyok vele, hogy ah ezeket elértem, akkor képes vagyok még többre. Sőt, mindenki képes rá! Csak akarni kell!
2021. júl. 25. 21:55
 8/8 anonim válasza:
szerintem tanulnikell h azember dolgozhasson hogytudjon akarni dolgozni ahoz sokat kell tanulni akarnikelltanulni hogy azember munkát tudjon vállalni de ehez nagyon sokat kell tanulni de ha tultanulod magadat akko tulképzettnek nevezikazokat akikmunkára képtelenek egy adot szakmában dolgozniazértkell igymegoldanihogy haképzetlenis azember agyban egyszerre dolgozniés egyszerre tanulni is h nelegyen kötekedős a munka munka melettpedigmindig tanulnikell hogy behozzad önmagadat demivelmindig jönnekuj tantárgyak és azember holtig tanul így azt eltudommondanihogyinkább tanuljonazembermint dolgozzon igy értelmetlenné válikamunkavégzés melyet a tanuláshoz köttek miota az eszünket tudjuk de hamegnemtanulszmunka melett akkor majd amunkából tanulsz és akor elkezdedesz gondolkodni azonhogy ezen munkavégzés tevékenységet amit cisnész képvisesz dolgozol amunkában hogy nekedmiértkellett annyit tanulni olya sokat hogymégmunka melett is tanultál hogy azt amunkát elvégezd amire későbbrájössz agyban gondolati szinten hogy teljesen feleslegesséválikmajd számodra a tanulás mert minden munka amivan ahoz nemkell ész meg agy már énszerintem kezünket használjuk a répaszaggatáshoz is meg mindenhez akezunk kell nempedig azeszunk tehátigy azt tudomjavasolnihogy hagyjonfel minden tanulmánnyal amit amunka melett csinál végez mert rámegy azegéssége megazidegrendszerölieg azegész deha aholtanul van olyan vannakolyna dolgok amiket megkap menza pl akor aztazértkapja azember ugyis azért fogol dolgozni hogyugyanaztmegkapd amit mostismegkapsz igyhogymár dolgozol is meg tanulsz iskét helyenkapodugyanazt
2022. márc. 25. 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!