Ti tudtok az egyetem mellett mást is tanulni?
Én egyetem mellett tanultam felsőfokú okjn, igaz hasonló területen, mint amit egyetemen is tanulok. Le tudtam vizsgázni, de utólag belegondva óriási motiváció kellett hozzá.
Előszöris össze kellett egyeztetni az órarendet. Az okj keddtől csütörtök esténként volt. Ez azt jelentette, hogy az órák 15:30tól 20ig tartottak. Az egyetemi óráim így legkésőbb 14ig tarhattak. Szerencsém volt, 14 után nem volt már gyakorlatom, csak elmélet, azr pedig kihagyhattam. Mivel én ingázok a lakóhelyem és az egyetem között, így haza sem tudtam menni napközben. 14kor véget értek az órám, 14:30ra felértem az okjs sulihoz, majd volt egy óra "ebédszünetem". Ezután pedig elkezdődött a suli. Este fél 9-fél 10 volt sokszor, mire hazaértem, és mivel az egyetemi gyakorlatokat reggelre vettem fel, emiatt hajnali 5kor kelhettem is fel. Iszonyat nehéz volt, az étkezést szinte lehetetlen volt megoldani, mert egyetemistaként mégsem az van, hogy minden nap ebédelni mész.. néha belefért, de azért az heti 3 alkalomnál minimum 4 ezer forint lett volna, és ez már nem fért bele. Így maradt az, hogy otthonról vittem kaját, de egy idő után a szendvicsek unalmassá válnak. Dobozolós ételt nagyon ritkán vittem, mert sem melegíteni, sem hűteni nem tudtam. A másik nehéz része a fáradtság volt, gyakran voltam álmos, hiszen ha hazaértem, akkor közel éjfél volt, mire lefeküdtem aludni.
Utólag azt mondom, hogy megérte, de mai fejjel inkább hétvégi tanfolyamot választanék, vagy esetleg nem iskolarendszerűt, mert iskolarendszerben a hiányzásokat is nézik, ellentétben a felnőttképzéssel.
Rengetegen tanulnak másik szakon párhuzamosan — szombati levelezőn.
Tényleg attól függ, hogy mi a fő szakod. Egy mérnöki, orvosi, gazdasági matek, jog mellé nem fér be más. A többi szak mellé simán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!