Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Az egyetem kötelezhet arra,...

Az egyetem kötelezhet arra, hogy beoltassam magam?

Figyelt kérdés

Ma néztem meg, hogy milyen papírokat kell majd magammal vinnem a beíratkozásra és köztük volt a védettségi igazolás.

(Itt most nem az a lényeg, hogy ki szerint hasznos az oltás és ki szerint nem az, csak az érdekel, hogy ilyet csinálhatnak-e.)

2021. júl. 25. 11:39
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
36%
Az oltás nem kötelező, csak és kizárólag az eü dolgozók részére. Tehát más embereknek egyelőre önkéntes, hiába pontozza itt le a sok barom a válaszokat. Amennyiben nem eü szakra vettek fel, az egyetem nem kötelezhet arra, hogy oltasd be magadat, amennyiben erre akar mégis kényszeríteni, akkor keress sorstársakat, és forduljatok ügyvédhez! Nem viccelek. Az oltás ÖNKÉNTES, nem pedig kötelező! Tehát, ha azért dob ki az egyetem, mert te nem vettél fel egy kétes eredetű vakcinát, akkor meg kell mondani, hogy rendben, akkor mész ügyvédhez. Esetleg maximum annyit tehet(bár ez sem törvényes), hogy nem mehetsz gólyatáborba, nem vehetsz részt közösségi programokon, stb. De a tanulásban nem akadályozhatnak! Ha nem akarod vállalni az oltást, vagy egészségügyi kockázatot jelent számodra akkor inkább hagyd ki a gólyatábort, meg az egyebeket. A lényeg az, hogy a tanulást ne akadályozzák ezek a mocskok!
2021. júl. 25. 15:18
 12/19 anonim ***** válasza:
70%

Ez így igaz, ahogy leírták sajnos.

Nálunk órarendet nem akartak készíteni, mikor mondtuk hogy dolgozunk és jó lenne, akkor jött a szokásos, ha nem tetszik, nem kell ide járni mondat. Ezzel húznak ki mindent. :/

Amire előttem még nem jött válasz, az az hogy hiába levelező a szak, találkozhatsz nappalisokkal és emiatt mindenkit egyformán kell kezelni. Bármennyire is abszurd, sajnos, nem sajnos ez van.

2021. júl. 25. 15:18
 13/19 anonim ***** válasza:
14%

A törvények és az alkotmány tiltják a negatív megkülönböztetést, úgyhogy nem.

Ez a "nem kötelező az egyetem" duma hülyeség. A szórakozóhely sem kötelező, mégis tiltott nem beengedni valakit pl. azért mert cigány.

2021. júl. 25. 16:00
 14/19 anonim ***** válasza:
25%
Jogod van tanulni, jogod van betegnek is lenni. Ha be vannak oltva többen is, nekik elvileg nem lesz súlyos lefolyású a betegség, ha esetleg elkapják. Akik meg nincsenek, azokat vagy nem olthatjak vagy nem akarnak, szóval ez egy zsarolas inkabb... amugy en is szeptembertol kezdek a SZIE-n levelezon, es varok addig, mig torveny erre nem lesz. Ha lesz, akkor is vhogy kibekkelem, m ez baromsag, h eltelt 1,5 ev, de en meg kovis betegrol nem tudok, annak ellenere sem, h voltam egy hetet jarvany osztalyon a mult nyaron. Ma ejjel viszont meghalt a csaladunk baratja, csak ugy elaludt a tv elott. 2 pfizert kapott meg par honappal ezelott. A 2. utan korhazba kerult, m rosszul lett, majd miutan kijott, sokszor panaszkodott, h alig kap levegot. Szoval nem akarok osszefuggest keresni, m ugyis azt mondjak majd, h nem emiatt halt meg. Viszont van sok magyar csoport is fb-on, ahol a mellekhatasok miatt irnak rengetegen. Inkabb nem folytatom a velemenyem errol az egeszrol.
2021. júl. 25. 17:11
 15/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2021. júl. 26. 11:43
 16/19 A kérdező kommentje:
Megnéztem megint a tájékoztatót és abban az áll, hogy COVID oltásról szóló igazolás, úgyhogy itt most nem is a védettségi igazolás felmutatására köteleznek..
2021. júl. 26. 21:05
 17/19 anonim ***** válasza:
És ez nem egészségügyis intézmény egyébként? (Pl se)
2021. júl. 26. 22:06
 18/19 A kérdező kommentje:
Nem az! De azt tudom, hogy oda is kérik, mert az egyik ismerősöm hasonló tájékoztatót kapott, mint én csak abban még más vizsgálatokra is mennie kell.
2021. júl. 26. 22:08
 19/19 anonim ***** válasza:
Eüsként nem csoda, oda minden kell kvázi mintha dolgozó lenne. (Csak mivel ott kötelező lett az oltás, így ez volt az első gondolatom)
2021. júl. 26. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!