ELTE matematika szakra jár valaki?

Néhány éve végeztem a szakon, így a nagyon friss változásokról már nem tudok.
A szak nagyon nehéz, ebben a tekintetben nem érdemes mellébeszélni. Kognitív képességek terén valószínűleg ez ma a legtöbbet követelő szak itthon. Viszont ha ezek a képességek megvannak, akkor időben nem kell extra sokat ráfordítani, orvosi, jogász vagy a legtöbb mérnöki szállal ellentétben kb heti 30 órával megoldható, bár ez csak a személyes ismeretségi köröm alapján mondom, nem valami kiterjedt felmérés alapján.
A tanárokról annyit lehet mondani, hogy ugyan olyanok, mint máshol. A professzorok zsenik, néhányuk szeret szivatni, néhányuk személyes küldetésének véli a fejlődésedet. A fiatalabbak szinten különlegesen okosak, és általában jófejként lehetne őket jellemezni, összefuthatsz velük akár sörözés közben is.
A munkalehetőség jók, nem ismerek munkanélküli matematikust, és nem gyorséttermi munka a jellemző. Sokan dolgoznak ai fejlesztéssel vagy egyéb programozáshoz kötődő állásban, pénzügyi szektorban, de nem ritka az sem, aki marad egyetemen tanítani és kutatni.
Ha van más kérdésed, írhatsz ide is, vagy privátban.

Most leszek másodéves. Átlagos gimiből jöttem, szóval nem vagyok zseni. Én nagyon megizzadtam az első évben, és úgy hallom, ezek után csak nehezebb lesz.
Tanárok kedvesek, nagyon segítőkészek. Szinte mindegyikkel elégedett voltam. Bár ez ne tévesszen meg, ettől függetlenül még elég magasak az elvárásaik.
Elhelyezkedésre én is azt tudom mondani, mint előző válaszoló.
Összességében szerintem jó szak, izgalmas dolgokat tanulunk, amivel elégedetlen vagyok, az maga az ELTE mint intézmény. Picit bánom, hogy nem BME-re mentem.
Ha bármi további kérdésed van, írj nyugodtan privit ;)

A közösségi élet nem olyan fontos számomra, nem vagyok egy barátkozós típus.
A tanítás minősége viszont nagyon fontos. Imádom a matekot!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!