Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Elkezdjem így az egyetemet...

Elkezdjem így az egyetemet vagy hagyjak ki egy évet?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Megpróbálom röviden összefoglalni. Jelentkeztem egy szakra, ahova nagy valószínűséggel felvesznek. Ez a "sztárszakok" egyike amivel a végzettek szerint elég nehéz elhelyezkedni és még nagyon sokat kell ahhoz tanulni hogy jobb lehetőségeket kapjál. Alapjában véve nem a tanulással van bajom, hanem azzal hogy tényleg nagyon telített a szakma(ezt a szakmában dolgozók is mondják) és nehéz vele elhelyezkedni ráadásul nem is biztos hogy ez lenne az én irányom. Elsőként nem ezt akartam megjelölni de annyira nyomást gyakoroltak rám hogy legyen ez, hogy mondhatni én is beképzeltem hogy tényleg ezt akarom de ahogy közeledik a ponthirdetés úgy vagyok egyre rosszabbul ha a szakra kell gondolnom. Gondoltam rá hogy kihagyok egy évet és mást csinálok(erre már lennének terveim) de félek eldobni magamtól a biztosat a bizonytalanért:(

Mit tanácsoltok? (privátban is szívesen meghallgatok akárkit)

Ui:légyszíves ne nézzétek hülyének, alapjában véve nem vagyok ilyen teszetosza de ez a helyzet most nagyon kicsinált..

2021. júl. 18. 11:04
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Melyik szakról lenne szó?
2021. júl. 18. 11:17
 2/9 anonim ***** válasza:
98%

Milyen szakokról van szó? Mit jelöltél elsőnek,és mit jelölnél inkább most? Milyen elképzeléseid vannak a munkát illetően?

Úgy tudom, ha az első félévben hagyod ott,még nem használódik el egy államid, így talán el is kezdhetnéd, van még egy kis időd dönteni.

2021. júl. 18. 11:17
 3/9 A kérdező kommentje:

A szak nem lényeg arról már nagyon sokat tájékozódtam és sajnos egyre jobban "taszít" már ha mondhatom így. Jó, előtte is tájékozódtam a szakról de akkor teljesen bebeszéltem magamnak hogy én ezt akarom és nekem ide kell mennem.

Az a baj, hogy tényleg nincs semmi ilyen 100%-ra biztos elképzelésem a másik szakot illetően. Vagyis van, a tanári de azt meg az országban nem merem bevállalni. Illetve nem dolgozni szerettem volna, hanem külföldön nyelvet tanulni. A szüleim ebbe még beleegyeztek volna ha nem vesznek fel az egyetemre de így hogy fel fognak venni valószínűleg akkor nem tudom hogy állnának hozzá.

2021. júl. 18. 11:31
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Így általánosságban saját tapasztalatból azt tanácsolom neked, hogy ha csak szülői nyomásra kezdenél el egy bizonyos szakot, amit te max. messziről és hunyorítva találsz érdekesnek, vagy teljesen közömbös, esetleg neadjisten már most zsigerből taszít, de meg akarsz felelni az elvárásoknak aztán "majd csak kialakul", akkor inkább NE. Bekerülni nem elég, el is kell végezni - ha felvesznek, azzal még semmi nincs bebiztosítva. Nyilván a szüleidnek megnyugtató és kényelmes lenne, ha már ilyen hamar sínen lenne a pályaválasztásod, de ez nem mindig ilyen egyszerű. Sokan nem tudják ennyi idősen, mit is akarnak pontosan, vagy nem mernek saját döntéseket hozni. Nem vagy ezzel egyedül, ne érezd hülyének magad miatta. Azt ne feledd, ez a te életed, nem a szüleidé. Azzal semmit nem vesztesz, ha egy évet valami más hasznosat csinálsz, dolgozol, nyelvet tanulsz, önkénteskedsz, értelmesen keresed az utad... 1 év ide vagy oda semmiség ilyen szempontból. Írj nyugodtan privátban, ha szeretnél konkrétabban beszélni róla.
2021. júl. 18. 11:54
 5/9 anonim ***** válasza:
91%
Első évben nem lehet még halasztani az egyetemen, csak ha már elkezdted?
2021. júl. 18. 12:25
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Azt hiszem, halasztani nem lehet, max nem iratkozik be
2021. júl. 18. 14:09
 7/9 anonim ***** válasza:
42%

Tisztán látható, hogy nem vagy készen egyetemre, erre a szakra meg főleg.

Hacsak kezdésre nem tudod magad meggyőzni, akkor nem tudsz mit tenni, kihagysz egy évet és addigra kitalálod melyik szak érdekel a legjobban.

Most annak sem lenne sok értelme, hogy félig elvégzed ezt a szakot, és akkor hagyod ott. Akkor inkább el se kezdd, csak a féléveid fogynának és lehet nem maradna arra a szakra ami érdekel.

2021. júl. 18. 16:27
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha a szüleid mondják meg, vagy random jött-ment ismerőseid a begolyásuk által, hogy mit tanulj, akkor nem vagy egyetemre való. Várj még pár évet.
2021. júl. 18. 20:45
 9/9 A kérdező kommentje:

Igen, lehet kínos így bevallani de tényleg úgy érzem hogy nem vagyok felnőve az egyetemhez. Mondjuk ezt inkább azért érzem így szerintem mert eléggé nem akarok erre a szakra menni. Csak félek hogy akkor most nem megyek el beiratkozni így kihagyom ezt a lehetőséget és meg fogom bánni. Vagy félek hogy 1 év múlva sem sikerül dönteni vagy hogy pazarlásnak fogom érezni ezt az egy évet.

Amúgy azért erősödött meg bennem ez a "nem akarom ezt a szakot és ki akarok hagyni egy évet" feeling mert több ismerősöm is kihagy egy évet így bennem is megerősödött hogy ezt én is megtehetném ha tényleg ezt akarom:D

2021. júl. 19. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!