Ha nyelvvizsga nélkül kap valaki diplomát, azt beleírják a diplomájába, más lesz attól?
14-es, igen, simán, pláne, ha karigeri lesz megválasztva... tavaly én is ezt kérdeztem magamtól, és idén sem kell, mikor végeztem.
ettől függetlenül tanulom a nyelveket, és sokkal felszabadultabban... a tudás a lényeg.
de a papír-görcs nélkül
Szerintem azért is szükséges, mert a legtöbb munkáltató legalább egy angol közepet elvár a dolgozóktól, így logikus, hogy diploma mellé azért kéne egy közép nyelvvizsga.
Nem tudom, hogy ez miért olyan nagy szívfájdalom. Én még csak gyakornok vagyok, nekem már most kell napi szinten az angol a felsővezetők/külföldi munkatársak miatt. Egy közép angol pl. szerintem egyáltalán nem elvárás. Ma már lassan mindenkihez odavágják a diplomát, aki nem hajlandó egy közép nyelvvizsgát kiprodukálni mellé, szerintem ne várjon sokat az élettől. Lehet lepontozni, de én teljesen megértem, ez pedig az én személyes véleményem.
Amit nem értek a felsőoktatásban az az, hogy mesterszakon is van rengeteg olyan tárgy, ami full felesleges hullajtó, és ahelyett hogy rengeteg erőt és energiát azokra pazarolnák a sorstársak, lehetne pl. egyrészt nyelvi felkészítőket nyújtani a nyelvvizsgához (akár szakmai nyelvezettel kiegészítve), meg megtanítani egy alap excel, SAP kezelést, mert inkább az fog kelleni, mint az, amit elvárnak a vizsgákon.
Az egész magyar oktatási rendszer meg kéne reformálni, 2021et írunk, amikor az ember tized másodpercek alatt megtalál szinte bármit a google-n keresztül, szerintem sokkal inkább a gyakorlati/praktikus tudást kéne erőltetni. Ehelyett konkrétan még úgy tanulunk, mint a nagyszüleim idejében, holott azóta fenekestül felfordult a világ.
Már csak a finneket példának véve, mekkora változásokat lehetne bevezetni.
Kevesebb szorongó, önértékeléshiányos, annál inkább piacképes gyakorlati tudással lévő felnőtt lépne a munkapiacra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!