Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha nyelvvizsga nélkül kap...

Ha nyelvvizsga nélkül kap valaki diplomát, azt beleírják a diplomájába, más lesz attól?

Figyelt kérdés
akik tavaly vagy idén vették át a diplomát nyelvvizsga nélkül, összehasonlítva azokéval, akiknek van nyelvvizsgája és úgy kapott diplomát, volt/van különbség?

2021. júl. 1. 14:13
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
57%
nincs
2021. júl. 1. 14:16
 2/18 anonim ***** válasza:
61%
Sajnos nem.
2021. júl. 1. 14:21
 3/18 anonim ***** válasza:
12%
Jövőre is lesz szerintetek?
2021. júl. 1. 14:23
 4/18 anonim ***** válasza:
22%

"Sajnos nem."

Miért sajnos? Mitől több az, akinek nyelvvizsgája van? 3 ismerősőmnek is van középszintű nyelvvizsgája 2010 körülről, a mai napig nem beszélik a nyelvet más sehogy szinte, mert nem használják.

2021. júl. 1. 14:23
 5/18 anonim ***** válasza:
68%

Azok a te ismerőseid. Az, hogy ők megérdemlik -e azt a papírt, kérdéses.

Szerintem egy diplomás ember legalább egy idegen nyelvet beszéljen kommunikációs szinten. Igazságtalannak tartom ezeket az ajándék diplomákat.

Mitől több? Beletette a munkát, időt, energiát, pénzt és megcsinálta és tudja. Ennyivel több. A másik meg ennyivel KEVESEBB!

2021. júl. 1. 14:27
 6/18 A kérdező kommentje:

szerintem meg az államnak biztosítania kéne a magas szintű és mindenki számára elérhető nyelvi képzést.

én pl. soha nem tanulhattam angolul ált. iskolában és középiskolában, csak németül.

pénzem nem volt magántanárra és nyelvsulira.

németből évente, kétévente tanárváltás, oroszból átképzettek tanítottak németül, nem voltak a helyzet magaslatán, nem voltak motiváltak, és minket sem tudtak motiválni.

szóval nem papír kéne, hanem lehetőség.

teljesen tévút nyelvvizsgát követelni, ezzel Mo. egyedüli a világban, máshol akkor kérik, ha külföldre mész továbbtanulni.

viszont segíteni kéne a hátrányok ledolgozásában.

2021. júl. 1. 14:51
 7/18 anonim ***** válasza:
28%

"Szerintem egy diplomás ember legalább egy idegen nyelvet beszéljen kommunikációs szinten. Igazságtalannak tartom ezeket az ajándék diplomákat."

Miért kéne már egy matematika szakos tanárnak mondjuk franciául beszélnie, csak mert úgy jobban mutat, vagy mi? Hülyeség. Azt az energiát, amit egy felesleges nyelvvizsgába beleöl, fordithatja másra, vagy a saját szakjára.

"Mitől több? Beletette a munkát, időt, energiát, pénzt és megcsinálta és tudja. Ennyivel több. A másik meg ennyivel KEVESEBB!"

Beletette, mert muszáj volt, nem biztos, hogy azért, mert akart. Attól, hogy megcsinálta, még nem biztos, hogy azóta is tudja...Én 7 éve élek Németországban, diplomám van, nyelvvizsgám nincs, nem is akartam letenni, úgyis tudtam, hogy egyszer lesz olyan, hogy eltörlik. És igy lett, azóta átvettem. pedig letudnám tenni, de minek. csak felesleges pénz, idő. iutt meg senkit nem érdekel, hogy van-e papirom róla, amig beszélem a nyelvet, nem ettől több valaki, ez csak valami rossz beidegződés...

2021. júl. 1. 14:58
 8/18 anonim ***** válasza:
0%
Egy "betétlap" lesz benne az amnesztiáról, amit kilehet venni. (lesz most egy másik is külön a miniszterelnöktől)
2021. júl. 1. 15:07
 9/18 anonim ***** válasza:
84%
Semmi nincs bele írva. Amnesztiás papír sincs benne. Tavaly kaptam meg júliusban, idén márciusban pedig sikeresen nyelvvizsgáztam. Miért ne érdemeltem volna meg amikor a nyelv nekem amúgy sem kell sehová. Ha nem önszorgalomból csináltam volna a nyelvvizsgát, bíz hogy le sem teszem.
2021. júl. 1. 15:37
 10/18 anonim ***** válasza:
86%
#6, #7 nagyon igazatok van. A magyar oktatást kellene előtte helyre tenni, s csak utána "követelni" a nyelvvizsgát.
2021. júl. 1. 15:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!