Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hátrány lesz ez a jövőre...

Hátrány lesz ez a jövőre nézve, hogy nyelvvizsga nélkül kapok diplomát?

Figyelt kérdés
Ugye megint amnesztia van. Nekem nincs nyelvvizsgám, de most megkapom a diplomát. Ez nekem nagyon jól jön, de felmerült bennem az, hogy emiatt meg leszek-e különböztetve pl. munkakeresésnél. Félek, hogy ez még balul is elsülhet.
2021. jún. 26. 16:45
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
89%
Ha álláskeresésnél ott lesz rajtad kívül egy olyan ember, akinek ugyanolyan végzettsége van, de beszél nyelvet is, akkor neki több esélye lesz, ez szerintem evidens.
2021. jún. 26. 17:05
 2/12 anonim ***** válasza:
97%
Milyen diplomád van? Nem ártana tudni a területet. Nyilván hátrányban leszel a többiekhez képest. Területfüggő, hogy mennyire.
2021. jún. 26. 17:10
 3/12 anonim ***** válasza:
84%

A nyelvvizsga megléte nem jelenti azt, hogy beszéli is a nyelvet az illető.

Nekem is van, letettem anno, ma már az alapokra sem emlékszem.

2021. jún. 26. 17:16
 4/12 A kérdező kommentje:
Alapszakos festő, grafikus diploma. Nem olyan nagy szám, mint egy jogász, közgazdász, vagy orvosi diploma :)
2021. jún. 26. 17:25
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Soha senki nem fogja kérni a nyelvvizsgádat. Ha angolul kell tudni, beszéltetnek. Egyébként a portfóliód számít.
2021. jún. 26. 18:22
 6/12 anonim ***** válasza:
23%
Jó kis MKE?😁
2021. jún. 26. 20:01
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Cégtől függ, hogy kérnek-e nyelvvizsgát, vagy sem. És igen, van ahol ez előnynek számít. Viszont azok a cégek, ahol egy adott nyelv feltétlenül kell, ott úgy is beszéltetni fognak, ha van nyelvvizsgád, ha nincs.

De mint előttem is írták, a nyelvvizsga megléte nem feltételezi azt, hogy valaki beszéli is az adott nyelvet.

2021. jún. 26. 20:50
 8/12 anonim ***** válasza:
93%

Tőlem még soha nem kértek nyelvvizsgát álláskereséskor. Nekem is amnesztiás diplomám van amúgy. Azonban egyszer volt egy érdekes sztori aminek fültanuja voltam:

Állásinterjún egy hölgy volt előttem, nekem amíg bent volt, egy tesztet kellett kitöltenem a váróban, de az interjúztató ajtajától nem olyan messze. Dög meleg, minimum 35 fok bent, a klímát éppen javították, így az ajtó nyitva maradt. Ment a beszélgetés, jött a kérdés: Idegen nyelvekkel hogy áll?

Volt ott minden, telc, origo, B2 németből, C1 angolból, ilyen nyelvi verseny, olyan dícséret...stb. Előadta magát kegyetlenül.

Na, akkor váltsunk angolra. Azt az agonizálást amit leművelt, kb. a nevét nem tudta elmondani angolul, a 6 éves unokaöcsém jobban beszélt a nőnél. Oké, akkor váltsunk németre, hiszen abból is van nyelvvizsgája. Ez pedig hasonlóképpen zajlott mint az első.

Valamire valamikor megkaphatta a papírját, de kb ennyit értek a cifra papírok, amikor használni kellett volna, akkor meg csak szenvedett. Nem azt akarom mondani ezzel hogy akinek van nyellvizsgája ne említse meg, csak akkor legalább egy light chat-re készüljön fel minimum, ha nem akar úgy beégni mint a kedves hölgyemény.

2021. jún. 28. 08:51
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó na ez vicces :D nekem is van egy ismerősöm aki dicsekedett hogy a gyereke felsőfokú angolt csinált és amikor mondták a tanárok a gyereknek menjen előrehozott angol érettsegire nem mert, mert mégsem ment neki annyira. Hol osztogatják ezeket a nyelvvizsgákat kérdem én?:D
2021. jún. 28. 10:21
 10/12 anonim ***** válasza:
#9, biztos ez volt az 5 pálcás a búcsús céllövöldében :D
2021. jún. 28. 12:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!