"Miért is? Pont a tavalyi volt indokolatlan"
Tavaly egyik napról a másikra leállt az élet, azt se tudta senki, mi van, mennyire veszélyes mit csinálni, a megszervezett vizsgák is később voltak, mindenféle különleges intézkedések közepette, amit nem mindenki vállalhatott, akinek beteg és/vagy idős hozzátartozói voltak, minden később történt, ha egyáltalán megtörtént, emiatt nem mindenkinek fért bele az életébe a normál körülmények között tavalyra tervezett nyelvvizsgázás se anyagilag, se máshogy, stb.
Idén viszont már lehetett jelentkezni online vizsgára is, stb., a tavalyi tapasztalatok segítségével és a vakcinázással együtt sokkal kevésbé állt le az élet, sokkal inkább elmehetett vizsgázni, aki akart.
#12: Azért azt ne felejtsük el, hogy tavaly márciusban hirdették ki a veszélyhelyzetet. Az államvizsgák júniusban voltak. Figyelembe véve, hogy egy-két kivételtől eltekintve hatvan nap alatt állítják ki a nyelvvizsga bizonyítványt, elég kevés diákot érintett, akik valóban az utolsó pillanatra hagyták. De mivel voltak érintettek, így az államvizsgázók mentesítése jogos volt. De semmi nem indokolta az 5-10 éve bemtragadt diplomák kiadását.
Most viszont több tényező is fennállt.
1. Ahogy írtam, nem minden nyelvvizsga volt online elérhető már több, mint egy éve. A kihelyezett nyelvvizsgák nem lettek megtartva, a termi vizsgák csak a nyelvvizsga központokban. A ritkább nyelvek, és szaknyelvi vizsgák esetén ez korlátozottan volt elérhető, volt, amiből várólista alakult ki.
2. Szép dolog ez az online vizsga, de olyan technikai feltételei vannak, ami nem mindenkinek áll rendelkezésére.
3. Sok diák dolgozik, és az abból keresett pénzből nyelvvizsga előtt elmegy csoportos felkészítő tanfolyamra. Most az online oktatás miatt ezek se voltak, csak online. Ráadásul szintén az online oktatás miatt a kollégiumok bezártak, sokan az albérletből hazaköltözni kényszerültek, így elvesztették munkájukat.
Így nem volt meg nekik az anyagi keret az online tanfolyamokhoz.
Kissé igazságtalannak tartom, hogy vannak olyan emberek akik várják az amnesztiát és amiatt nem mennek el nyelvvizsgázni.
3.-jára lett meg a nyelvvizsgám, mind a 3-at a járványhelyzet alatt csináltam. Ha visszaadnák azt a pénzt amit ráköltöttem nagyon boldog lennék
"német, így azért elég sokat felejtettem"
Így? Akármelyik nyelvet elfelejtenéd, ha nem foglalkoznál vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!