Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Orvosisok, hogyan tanultok...

Orvosisok, hogyan tanultok ilyen melegben?

Figyelt kérdés
Semmi energiám nincs, meleg van, még a légkondim sem működik. Szorít az idő, de egyáltalán nem tudok leülni és tanulni. Tippek?

2021. jún. 22. 20:51
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Leülök a jegyzeteimhez és tanulok. A módszert 11 féléven keresztül tökéletesítettem, légkondimentes házban is kifogástalanul működik
2021. jún. 23. 06:14
 12/16 anonim ***** válasza:
14%

Szauna

Forros zuhany

Forro tea

Ha szukseges forro husleves

Hidd el, ezek utan ertekelni fogod a jelenlegi homersekletet.

2021. jún. 23. 08:18
 13/16 GerIta válasza:
69%
Én vizes borogatást használok egész nap, redőny lehúzva, inkább lámpafény, mint napfény mellett tanulok, mert kevésbé melegít
2021. jún. 23. 09:36
 14/16 anonim ***** válasza:
73%

Tényleg nem hideg dolgokat kell enni és inni, hanem ellenkezőleg.

Ha mondjuk jégkrémet eszel, vagy jeges hideg vizet iszol, akkor lehűtöd a belső szerveidet és a szervezeted érzékelve ezt, elkezdi felmelegíteni őket. Tehát lehűlni akarsz, de még jobban meleged lesz.

A sivatagi népek ezért isznak a legnagyobb melegben forró teát, vagy minimum testhőmérsékletű folyadékot.

Amúgy érdemes úgy időzíteni a vizsgaidőszakot ha lehetséges, hogy a nehéz tárgyak azok ne a végére maradjanak. Amúgy nekem is volt sajnos pár necces félévem, amikor nem tudtam jól beosztani az időmet. Vettem egy kis arctic breeze usb ventilátort (mai napig használom), meg lementem a pincébe tanulni, vagy ki egy fa alá az árnyékba.

Jól működik amúgy a meleg zuhany-kádas megoldás is, vagy ha megteheted, akkor meleg vizes uszodai pár óra. Egy félévben megtehettem, hogy járok uszodába, ahol volt gyógy+melegvizes medence, ahol eltöltöttem reggel 1 órát, és kb olyan 16-17 óráig jól is voltam a nagy kánikulában is. Ezt a módszert amúgy a görögök szokták csinálni, ők így vészelik át kb 14-15-óráig a kánikulát.

Egy kalappal!

2021. jún. 23. 09:52
 15/16 anonim ***** válasza:
82%

Ádámkosztüm + hideg padlón elterülök.

Ha nagyon meleg van, akkor nem erőltetem a tanulást, inkább alszom, döglök, sírok meg meditálok, hogy este a hűvösben be tudjam hozni az elmaradást.

2021. jún. 27. 14:52
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Ventilátor, éjszaka szellőztetés, reggel/napközben ablak besötétít. Illetve kora reggel és este tanulok. Ezt pár napig csinalom, aztán vizsga előtti 1-2 napon beülök valami jó légkondis helyre, pl kávézóba vagy könyvtárba és ott vagyok nyitástól zárásig.
2021. júl. 4. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!