Orvosisok, hogyan tanultok ilyen melegben?
Szauna
Forros zuhany
Forro tea
Ha szukseges forro husleves
Hidd el, ezek utan ertekelni fogod a jelenlegi homersekletet.
Tényleg nem hideg dolgokat kell enni és inni, hanem ellenkezőleg.
Ha mondjuk jégkrémet eszel, vagy jeges hideg vizet iszol, akkor lehűtöd a belső szerveidet és a szervezeted érzékelve ezt, elkezdi felmelegíteni őket. Tehát lehűlni akarsz, de még jobban meleged lesz.
A sivatagi népek ezért isznak a legnagyobb melegben forró teát, vagy minimum testhőmérsékletű folyadékot.
Amúgy érdemes úgy időzíteni a vizsgaidőszakot ha lehetséges, hogy a nehéz tárgyak azok ne a végére maradjanak. Amúgy nekem is volt sajnos pár necces félévem, amikor nem tudtam jól beosztani az időmet. Vettem egy kis arctic breeze usb ventilátort (mai napig használom), meg lementem a pincébe tanulni, vagy ki egy fa alá az árnyékba.
Jól működik amúgy a meleg zuhany-kádas megoldás is, vagy ha megteheted, akkor meleg vizes uszodai pár óra. Egy félévben megtehettem, hogy járok uszodába, ahol volt gyógy+melegvizes medence, ahol eltöltöttem reggel 1 órát, és kb olyan 16-17 óráig jól is voltam a nagy kánikulában is. Ezt a módszert amúgy a görögök szokták csinálni, ők így vészelik át kb 14-15-óráig a kánikulát.
Egy kalappal!
Ádámkosztüm + hideg padlón elterülök.
Ha nagyon meleg van, akkor nem erőltetem a tanulást, inkább alszom, döglök, sírok meg meditálok, hogy este a hűvösben be tudjam hozni az elmaradást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!