Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tudnátok tanulási tippeket...

Tudnátok tanulási tippeket adni emelt kémia érettségihez? Írásbelihez szóbelihez egyaránt

Figyelt kérdés

2021. jún. 7. 16:58
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Leülsz, olvasol, elmondod magadban, ellenőrzöd, folytatod. - röviden

Hosszan pedig; mindenkinek más és más tanulási szokásai vannak. Ja de a szóbelit kérlek ne a tükör előtt gyakorold! Inkább szüleid, vagy valaki olyan előtt, aki kritikusabb szemmel is tud rád nézni, és hasonló cipőben járt, mint te.

2021. jún. 7. 18:24
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Az írásbelihez egy jó elméleti alap és aztán számolás, számolás és számolás. A szóbelihez meg magabiztos elmélet és ajánlom, hogy a kísérleteket nagyon jól tanuld meg, mivel azok ugye ki vannak adva, ha azokat tudod, akkor az már fix pont.
2021. jún. 8. 14:30
 3/4 anonim ***** válasza:
92%

Én idén érettségiztem kémiából emelt szinten, úgy készültem, hogy megtanultam az elméletet a Mozaikos 11-12-es tankönyvből, valamint érdemes beszerezni a zöld Villányis feladatgyűjteményt, a számolásokat pedig abból, valamint az ötösöm lesz kémiából című könyvből érdemes begyakorolni. Plusz csináld meg az összes korábbi érettségi feladatsort.

Szóbelire én ne készültem, de ha megtanulsz mindent az irasbelire, az elég lesz.

2021. jún. 8. 15:25
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is idén érettségiztem kémiából emelt szinten, még friss az élmény. Napi szinten használtam a mozaikos 11-12 összefoglalót, leszámítva a könyv "közepét"(ez a szervetlen kémiát tárgyalja), mert az szerintem rendkívül részletes és merően többet ír le, mint a követelményrendszer.

Emellett használtam a Villányi Kémia a kétszintű érettségire című könyvét, ezt kiegészítve gyakoroltam a zöld feladatgyűjteményből tematikusan.

Az Ötösöm leszt én csak tanórákon illetve nyaranta, gyakorlásképp használtam, de az érettségi közeledtével azt tanácsolom, hogy korábbi feladatsorokat gyakorolj, ne egyéb nyomtatványokat, azok a felkészülés korábbi fázisában viszont tökéletesek persze. Ilyen például a mozaikos feladatgyűjtemény (ennek is az elméleti részére gondolok, az asszociációs és egyszerű választásos kérdésekre - ezek nagyon jók gyakorlásra).

Persze rengeteg kiadvány van még amiket beszereztem az évek során, de végül nem használtam őket, mert mások (amiket fentebb említek) sokkal hasznosabb tűntek. Ez nálad is kialakul majd, hogy melyik kiadványok megfelelőek számodra, ezért nem kell minden korábbi érettségiző tapasztalatához mereven ragaszkodni.

Még vannak online oldalak, segédanyagok, amik különösen a szóbelihez segítenek (korábban előfordult C-tételek gyűjteménye, stb.), ha érdekel, nyugodtan írj privátban.

Bocsi, hogy ilyen hosszú lett, remélem tudtam segíteni:)

2021. jún. 16. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!