Mit kell tudni a kollégiumokról?
Sziasztok!
Szeretnék megtudni információkat egy kollégium működésével kapcsolatban.
Mert én is fogok menni a kövi tanávtől és érdekelne hogy mire lehet számítani? Pl. Mi van egy szobában? Mennyibe kerül? Lehet-e ott kapni kaját vagy magadnak kell biztosítani? Vannak esetleg szabályok?
Köszönöm!
Én egyetemi kollégiumot tudod csak.
Ott van egy szekrényed, asztalod meg széked, az ágyon kívül meg egy polc is. Főzni magadra kell mert úgy olcsóbban jössz ki, de ezt számold ki mert lehet a menzával jobban jössz ki, de azt is nézd meg milyenek az éttelek mert ha pocsékan főznek akkor semmi érteleme. Szabályok vannak de ez fent vannak a kollégium oldalán a házirendeknél.
Középiskola koliról:
Tudtommal ingyenes és fizetős is van. Hogy hány ágyas a szoba az kollégiumfüggő, átlagban 3-4ágyasak szoktak lenni. Szobában szekrény, ágy, íróasztal, fölötte valami polc szokott lenni. Hétköznaponként van menza, ahol reggelit, ebédet és vacsit kapsz. Olvastam olyat itt gyakorin, hogy van, ahol kötelezően fizetni kell, de találkozni még egy ilyennel sem találkoztam. Van aki otthonról viszi ételhordóban anyu által csinált kaját, van aki magának csinálja, ha van rá lehetősége. Átlagban szerintem mindenhol van villanytűzhely, mikróval, de van, ahol csak mikró.
Az oldalon szokott lenni házirend, abban benne vannak a szabályok. A lényegesebbek, hogy van egy napirend mindenhol, amit követni kell. Reggel ébreszés, reggeli, suli, ebéd közben, szabad kimenő nálunk fél5ig van, átlagban így szokott lenni(azaz 16:30-ra kötelezően a kollégiumban kell lenned, kivéve ha különórád vagy edzésed van persze), kötelező tanulóidő (mindenkinek csendben kell lennie és tanulnia kell, ha jó az átlagod, akkor lehet a szobádban, ha nem, akkor lent, tanári felügyelet mellett lent kell emberekkel egy tanulószobában. Vannak asztalok, leviszed a cuccaidat és tanulsz magadnak csendben. Logikusan nem tanulhatsz a szobádban sem hangosan, mert azzal zavarod a szobatársaid), nálunk 18:15-kor félórás vacsi, aztán ismét 45perc tanulóidő. Utána azt csinálsz amit akarsz, a lényeg, hogy este 10-re készen legyél a zuhannyal (legtöbb helyen folyosónként van wc, közös zuhany függönnyel), mert 10-kor takarodó. Le kell oltani a villanyt, van, ahol a wifit is kilövik. Ágyban még telefonozhatsz igazából, a többség szokott, de beszélgetésre már bejönnek a tanárok általában, hogy miért nem alszunk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!