Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen laptop fog kelleni...

Milyen laptop fog kelleni villamosmérnökire?

Figyelt kérdés

Nem vagyok álszent játszani is szeretnék rajta, mi a minimum ami kell villamosmérnökire?

Olyanok írjanak, akik most oda járnak, vagy a közelmúltban elvégezték pls. Nincs pc-m, ez lenne a fő gép.

2021. máj. 14. 14:57
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
59%
Alapvetően a minuimum és a Te elvárásod más. Most az kell, hogy tényleg milyen kell oda, vagy olyat ajánljak, amin játszani is tudsz? Mert előbbire a válasz az, hogy egy alapabb gép (főként, ha jó a használt, akkor egy üzleti dell, hp, ibm, stb is bőven elég), ha gamer kell, akkor pedig,csak az igényeid és a pénztárcád szabnak határt.
2021. máj. 14. 15:05
 2/17 anonim ***** válasza:
92%
Általánosságban egy pár évvel ezelőtti proci (i5, i7, vagy amd-sből ryzen 5, 7 is elég), 8 GB RAM és SSD legyen benne.
2021. máj. 14. 15:06
 3/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, nem szeretnék használtat, azt tudom, hogy mi kell játékra, csak nem tudom, hogy az elég lenne-e vikre.

10. gen-es i7-et néztem, bővíthető 8gb rammal, és 512 ssd-vel.

2021. máj. 14. 15:15
 4/17 anonim ***** válasza:
70%
Villamosmérnökire nem kell erőgép, ott nem kellenek olyan szoftverek mint mondjuk az áramlástechnikai szimulációkhoz vagy hasonló. Bármilyen alap gép elég neked, ha meg játszani szeretnél akkor olyan ami ahhoz kell. Amelyik gép alkalmas játékra, az kivétel nélkül jó lesz az egyetemre is. Azt meg, hoy játékra milyen kell, leginkább az igényeid és a kereted határozzák meg.
2021. máj. 14. 15:16
 5/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Mi van ma a gyakorin? Csupa értelmes válasz.
2021. máj. 14. 15:24
 6/17 anonim ***** válasza:
78%
Elsősorban a nagy monitorra koncentrálj (16-17 colos), mert a legtöbb tervezőeszközt kínszenvedés zsebkendőnyi 13-14 colos monitoron használni. A második legfontosabb a memória, 8GB ma már az alap, de a 16GB még jobb. A többi ha nem is érdektelen, de el fogsz vele boldogulni.
2021. máj. 14. 17:06
 7/17 anonim ***** válasza:
84%
Ki pontozza le a válaszokat és miért? Tényleg mindenki normálisan írt.
2021. máj. 14. 18:05
 8/17 A kérdező kommentje:
Én mindegyikre zöldet nyomtam.
2021. máj. 14. 18:15
 9/17 anonim ***** válasza:
19%

Szerintem a képernyő másodlagos, úgyis akkor jársz jobban, ha veszel egy külsőt.

Ami fontos, az a 16GB RAM és minél nagyobb SSD. Lesz egy csomó olyan szoftver, amit csak egy vagy két félévben kell használnod, ezeket érdemes egy virtuális gépre telepíteni, hogy ne kavarja össze az alap telepítést (levakarni egy Xilinx ISE-t a lehetetlennel határos). Sőt, vannak olyan tárgyak/eszközök, ahol konkrétan egy VMWare-es image-et kapsz, benne a használandó szoftverrel. A VM-ek tárolásához pedig nem árt a nagyobb háttértár, futtatásához pedig a minél több RAM.

GPU-ra a tanulmányokhoz nincsen szükség - persze az "elhajláshoz" igen, azt te tudod, ahhoz mi a megfelelő. Ne legyen miatta bűntudatod :)

2021. máj. 14. 20:15
 10/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm, erre voltam leginkább kíváncsi, csak elfelejtettem leírni, hogy mennyire kell a gpu.

Én sem értem, hogy kik jönnek ide lepontozni a válaszokat, pedig egyik sem közekedős hülyeség.

2021. máj. 14. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!