Milyen laptop fog kelleni villamosmérnökire?
Nem vagyok álszent játszani is szeretnék rajta, mi a minimum ami kell villamosmérnökire?
Olyanok írjanak, akik most oda járnak, vagy a közelmúltban elvégezték pls. Nincs pc-m, ez lenne a fő gép.
Köszönöm a válaszokat, nem szeretnék használtat, azt tudom, hogy mi kell játékra, csak nem tudom, hogy az elég lenne-e vikre.
10. gen-es i7-et néztem, bővíthető 8gb rammal, és 512 ssd-vel.
Szerintem a képernyő másodlagos, úgyis akkor jársz jobban, ha veszel egy külsőt.
Ami fontos, az a 16GB RAM és minél nagyobb SSD. Lesz egy csomó olyan szoftver, amit csak egy vagy két félévben kell használnod, ezeket érdemes egy virtuális gépre telepíteni, hogy ne kavarja össze az alap telepítést (levakarni egy Xilinx ISE-t a lehetetlennel határos). Sőt, vannak olyan tárgyak/eszközök, ahol konkrétan egy VMWare-es image-et kapsz, benne a használandó szoftverrel. A VM-ek tárolásához pedig nem árt a nagyobb háttértár, futtatásához pedig a minél több RAM.
GPU-ra a tanulmányokhoz nincsen szükség - persze az "elhajláshoz" igen, azt te tudod, ahhoz mi a megfelelő. Ne legyen miatta bűntudatod :)
Köszönöm, erre voltam leginkább kíváncsi, csak elfelejtettem leírni, hogy mennyire kell a gpu.
Én sem értem, hogy kik jönnek ide lepontozni a válaszokat, pedig egyik sem közekedős hülyeség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!