Villamosmérnöki egyetemre kell laptop? Ha kell milyen?
Olyan nincs, hogy "villamosmérnöki egyetem". Vannak egyetemek, amiknek van müszaki kara, amin van villamosmérnök szak.
Én igen erősen ajánlott, hogy legyen egy laptopod, ugyanis anélkül kb meg vagy lőve. Nem csak hogy rengeteg tervezési munkához, programozáshoz kell valamilyen számítógép, aminek hiányában nem vagy képes az otthoni munkavégzésre, beadandó feladatok elvégzésére, de nálunk olyan is volt, amit a saját laptopodon kellett bemutatni. Csoportmunkában sem árt, ha van saját géped, amin mindig megvannak a projektjeid, mindig működnek a szoftverek, mások nem kotorásznak bele a munkádba... Ez laptop nélkül szinte kivitelezhetetlen, de legalábbis roppant kényelmetlen.
Kedves utolsó, nem tudom te hova jártál egyetemre, de nehezen képzelem el, hogy mondjuk vizsgaidőszakban minden nap bejársz az iskolába tervezgetni, programozgatni. Vannak kiadva feladatok, amiket (ha úgy tetszik, házifeladatként) otthon kell megcsinálnod. Ha te ezeket az iskolában akarod csinálni, akkor kb ott kell éjszakáznod néhány napot-hetet. Arról nem is beszélve, hogy nem biztos, hogy a két szép szemedért majd kinyitnak neked egy termet, benne több millió forintnyi értékű számítástechnikai eszközzel, hogy te ott elfejlesztgess egymagadban, felügyelet nélkül. Mert senki nem lesz hajlandó rád felügyelni, még egy órát sem, nem hogy hajnalig...
Egy ideális világban persze az iskola biztosít minden szükséges felszerelést, a hallgatók okosak, mindenki boldog és mosolyog egész nap. De sajnos a világ nem ilyen. Te szavaiddal élve: egy határ szar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!