Hogyan működik egy zárótanítás?
Messze vagyok még tőle, csak érdekel :) Ebben az esetben valaki rábök, hogy akkor a kedd 4. óra ének, vagy szerda 2. óra olvasás lesz a zárótanítás tanórája?
A gyakorlatomat választott iskolában fogom tölteni, de a zárótanítás pedig gyakorló iskolában van. Ott nem leszek képben, hogy éppen hogy haladnak, hol tartanak, illetve lehet, hogy teljesen más évfolyamra "osztanak be", mint akiket előtte hetekig tanítottam.
Egyáltalán pl a hosszú gyakorlaton jellemzőbb, hogy ez ember adott osztállyal, évfolyammal van, vagy mozog a 4/6 évfolyam között, ahol taníthat? (zárógyakorlaton is tanítunk felsőben? Lehet, hogy éppen 5-6.-os órát fogok kapni zárótanításra?)
Köszi.
Én nem kapom, hanem nagyjából választom az osztályokat. Mivel nem gyakorló suli, így ugye nem köteles egy tanító sem foglalkozni velem. Szóval leginkább igyekszem olyanokat választani, akik szimpatikusak, barátságosak... így pl teljesen más évfolyamon tartok magyart, mint környezetet, éneket, megint másol matekot, tesit. Legalábbis eddig így volt a gyakorlatok alatt.
GFE: "A tanítási órákat a választott gyakorlóhelyen kell végezni. Javasoljuk, hogy a lakóhelyén vagy a hozzá legközelebb eső általános iskolában kérjen lehetőséget iskolai gyakorlatainak megoldásához. Ha képesítés nélküli tanítóként, napközis nevelőként dolgozik, akkor gyakorlatát a munkahelyén végezheti. "
PTE: "A gyakorlat színtere: Gyakorlóiskola/ választott külső iskola" illetve "Időkeret: (két hét) Nappali tagozaton: 45 óra, levelező tagozaton: 14 óra Megjegyzés: Levelező tagozaton a hallgatók ezt a gyakorlatot külső választott iskolában teljesítik."
EJF: "Aki nem tanít, annak az általa választott iskolában kell a tanítási gyakorlatot elvégezni."
JPGYK: "Külső gyakorlati képzőhelyre a hallgató is tehet írásbeli javaslatot (lakóhelyhez közeli
intézmény, nagyon tagolt intézményi hálózat stb.) az Intézetnek. "
Hirtelen ezeket találtam guglival, de nyilván ha beleásnám magam a tanító képzéseket folytató iskolákba, lenne még.
Nekem azért fura, amit írsz, mert egy levelezőstől (aki nagy eséllyel család és munka mellett csinálja) nem reális elvárás, hogy félévente napokat, heteket töltsön (lakjon?) az egyetem városában, az általa kijelölt iskolában. És ez így is van rendjén.
Szerintem levelezősként már nem azon a szinten van az ember, hogy "mindegy, mit művel", hiszen messze más a motiváció, min 18-20 évesen.
Szia
Eljutottál már a zárótanításig?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!