Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit csinálnak az informatikusok?

Mit csinálnak az informatikusok?

Figyelt kérdés
Sok kell belőlük, ez miért van? Minden egyes cégnek külön informatikus kell? Mit csinál egy szoftverfejlesztő? Mit "fejleszt" egy életen át? Azt értem, hogy mindig haladunk valamerre (nem, azért ezt sem értem...), de mik a napi feladatok? Ha működik egy webáruház, egy weboldal, egy program, azon mit kell fejleszteni, amihez ennyi informatikus kell? Ennyi cég van, ami állandóan fejleszt valamit? Például nézzük a gyakorikerdesek.hu-t: évek óta ugyanúgy néz ki, gondolom, van egy adott felépítése, programja, logaritmusa, aztán működik. Mit kéne rajta fejleszteni, amihez állandó infós gárda kellene? Nem értek hozzá, nem is tanulnám ezt a szakmát sosem (valószínű, nincs is eszem hozzá), de el tudja ezt képzelni a "mezei" ember?

2021. ápr. 22. 16:16
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Ezért gondoltam, hogy megérthetem, mert úgy leülnék valaki mellé, aki ilyen-olyan programokat fejleszt vagy hasonló. Vagy csak weblapot alkot. De a komplett rendszerek biztonságtechnikai kérdései már túl félelmetesnek tűnnek. Az infós ismerős, akit említettem, egyetemi végzettségű, de hogy mit jelent a logika... hát, a "mindennapi élet" logikájában lekörözöm. Viszonylag életképtelen lenne a matekos tudása nélkül, de azért kedvelem :D
2021. ápr. 22. 16:52
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Ez olyan, hogy ha van egy házad azon is van mindig valami munka, tennivaló: korszerűsíteni, karbantartani, átalakítani.

Amúgy az informatikus tág fogalom: van rendszergazda, programozó, hálózatfejlesztő stb stb.

2021. ápr. 22. 17:51
 13/13 anonim ***** válasza:
Most például azzal foglalkozom, hogy előkészítsem egy Magento1-ben levő webbolt áttelepítését (migrációját) Magento2-be. Ehhez majd az adminoknak egyénenként különböző jelszavakat kell lehashelni, amihez meg kell tanulnom egy újabb programozási nyelv alapjait, mivel ezt a hashelést az adatbázis nyelve, a mySQL nem tudja.
2021. ápr. 23. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!