Sulikezdés, de hogyan?

Figyelt kérdés

2 évig magántanuló voltam, most 11.-es lennék, de 9.-től kell kezdenem a sulit. Azt sem tudom, hogy egyáltalán átvesznek-e valahova így. Semmim sincs, iskolatáskám sem :S Azon gondolkodtam, hogy íróasztalom sincs már, a számítógép elfoglalja xD Kellene iskolakezdés előtt egy rakás ruha, iskolatáska, egy új íróasztal, aminek van kihúzható billentyűtartója, hogy legyen helyem tanulni, meg egy új szék, mert a mostani a hátamat nem támasztja, és a tartásom rengeteget romlott. (pedig nem gépezek sokat) Kellene egy új ágy is, mert ami van, abból kiáll a rugó, és nem tudok miatta rendesen aludni sem. -.-" Hány forintból lehetne megoldani, hogy legyen új asztalom, egy lámpám, sulis cuccaim, meg új ágyam? (olyan ágy kellene, amit ki lehet húzni franciaágynak) Szerintetek? Bele fogok őrülni, én lettem a családban a pénzügyi tanácsadó, stb. Hogy oldhatjuk ezt meg? Most vesz fel anyám kölcsönt. (kb. fél milliót, mert a testvérem esküvője lesz szeptemberben) Mit tegyek? Bocsi, nem tudtam máshova írni...Csak a legszükségesebb vennivaló dolgokat soroltam fel itt is, plusz a tankönyveim, meg a kötelező olvasmányok is belekerülnek pár ezresbe. Honnan szedjek pénzt minderre? Pls, help...

16L

2010. aug. 22. 09:46
1 2
 11/14 anonim válasza:
10:41es vagyok. és magántanulóként eddig hol tanultál?
2010. aug. 22. 10:46
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj,de a szüleid debilek,idióták,a testvéred oldja meg egyedül,az esküvő választható,az iskola nem,téged,kereset nélküli kiskorút kéne támogatni,nem a nagy majom felnőttet.Ha esküvőt akar,oldja meg,fizesse ki maga,fúj ha nekem ilyen testvérem lenne,de gyűlölném....na mindegy...

Figyelj,ilyen íróasztal meg bútor nem létszükséglet,koliban ágyakon tanulunk meg földön...

De ha mégis,akkor nézzetek szét vaterán,ott beszerezhetsz sulitáskát,egyéb apróságokat.

[link]

[link]

Tankönyvek,kötelezők: [link]

Ruha ügyben meg ha nem akarsz sokat költeni,ajánlom az angol turikat,én is most turiztam magamnak tök jó pólókat semmi áron,van köztük olyan is,ami még senkin nem volt,szóval ruha,cipő,kiegészítő ilyen helyről is megoldható.

[link]

És menjetek be az önkormányzathoz megkérdezni,hogy esetleg jogosult vagy-e valamilyen támogatásra,ösztöndíjra.

[link]

Nem tudom,amiket linkeltem,az neked mennyire olcsó,de nem írtad mennyit költhetünk.Írj vissza,mi hogy tetszik és keresünk akkor még többet/olcsóbbat.

Amúgy tankönyvem nekem is van egy rakás,mindjárt megkérdem kell-e itthon,családban valakinek és ha nem,én is át tudom adni neked,ha írsz listát.

2010. aug. 22. 10:48
 13/14 A kérdező kommentje:
Utolsó - jahm, amúgy én is gyűlölöm a testvéremet, és nem azért, mert anyámat a végletekig lehúzza pénzzel, hanem azért mert egy agresszív állat...Amúgy apám nincs, félárva vagyok
2010. aug. 22. 12:10
 14/14 A kérdező kommentje:
Ja, és havi 70 000 ft-ból tart el anyám négy embert, mert én, anyám, nagyanyám, meg tesóm. Tesóm a saját megkeresett pénzét csak könyvekre és elektronikai eszközökre költi, kaját meg ruhát nekünk kell megvenni neki. Ezért is van az, hogy alig vannak ruháim, mert kénytelen voltam eladni. ^^
2010. aug. 22. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!