Sulikezdés, de hogyan?

Figyelt kérdés

2 évig magántanuló voltam, most 11.-es lennék, de 9.-től kell kezdenem a sulit. Azt sem tudom, hogy egyáltalán átvesznek-e valahova így. Semmim sincs, iskolatáskám sem :S Azon gondolkodtam, hogy íróasztalom sincs már, a számítógép elfoglalja xD Kellene iskolakezdés előtt egy rakás ruha, iskolatáska, egy új íróasztal, aminek van kihúzható billentyűtartója, hogy legyen helyem tanulni, meg egy új szék, mert a mostani a hátamat nem támasztja, és a tartásom rengeteget romlott. (pedig nem gépezek sokat) Kellene egy új ágy is, mert ami van, abból kiáll a rugó, és nem tudok miatta rendesen aludni sem. -.-" Hány forintból lehetne megoldani, hogy legyen új asztalom, egy lámpám, sulis cuccaim, meg új ágyam? (olyan ágy kellene, amit ki lehet húzni franciaágynak) Szerintetek? Bele fogok őrülni, én lettem a családban a pénzügyi tanácsadó, stb. Hogy oldhatjuk ezt meg? Most vesz fel anyám kölcsönt. (kb. fél milliót, mert a testvérem esküvője lesz szeptemberben) Mit tegyek? Bocsi, nem tudtam máshova írni...Csak a legszükségesebb vennivaló dolgokat soroltam fel itt is, plusz a tankönyveim, meg a kötelező olvasmányok is belekerülnek pár ezresbe. Honnan szedjek pénzt minderre? Pls, help...

16L

2010. aug. 22. 09:46
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Menj el az Ikeába, nézz szét.

Anyud a kölcsönnel nagyon nagyot fog szívni, hidd el. Rossz döntés volt a kölcsön, nagyon... :-S

2010. aug. 22. 09:50
 2/14 A kérdező kommentje:
Muszáj, a testvérem kikötötte hogy pénzt kell adnunk az esküvőjébe...:S 7 évig fogjuk nyögni a részleteit...
2010. aug. 22. 09:58
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Miért maradtál ki ilyen sokat?

ùj íróasztal nem olyan fontos, én mindig az ágyamon tanultam, ha hely kellett akkor az étkezöben.

körbe kell nézni olcsó bútorboltokban, kis kanappé szerüséget vegyél, de az olyan 50 ezer alatt biztos nincs. az önkormányzatnál megkellene kérdezni milyen támogatást kaphatsz iskola kezdésre.

kötelezö olvasmáokra ott a könyvtár.

sok helyen lehet használt könyveket kapni, az iskolák is sokszor szervzik hogy használt könyveket a rászoruloknak oda adják.

2010. aug. 22. 10:03
 4/14 anonim ***** válasza:
80%

Szia!

Hát elég rossz lehet neked,hogy "újra kell kezdened" a sulit,egészen 9.től.Egyébként én is 16 éves vagyok,és én még csak most megyek 10.be,és csak 20 évesen fogok végezni a sulival,mert 5 évesre jelentkeztem,szóval ha ez megnyugtat nem vagy lemaradva nagyon:)

Amiket leírtál,ez elég sokba fog kerülni,de nem feltétlen muszáj mindenből a legdrágábbat megvenni,én pl.nem javaslom az Ikeát szerintem az drága.

Kezdjük el számolni:)

-Íróasztal,amin elfér a géped is:

[link]

Szerintem egy ilyen nagyon jól néz ki,elfér benne mindened.

Mondjuk legyen 45.000.-

-Szék:

[link]

Ez legyen mondjuk 10.000.-

-Ágy:

[link]

Szerintem jobban megéri venni egy ilyen ágykeretet,és bele matracot,mert sokkal olcsóbban kijössz.

Ez legyen 20.000.- +matrac 10.000.-

A kihúzhatós franciaágy az nagyon drága,szerintem 60.000.- körül van.

-Lámpa:

Nem tudom,milyenre gondoltál,van többféle,pici íróasztali,vagy nagy álló is.

[link]

Egy ilyen kislámpa nem sok,mondjuk 6.000.-

Iskolatáskát egy 10esből tudsz venni,és akkor tényleg szuper lesz:)

Ruhákat szerintem 25.000.- Ft-ból nagyon sokat tudsz venni,persze ha nem csak a plázában szeretsz vásárolni.

A könyvek meg a füzetek,tollak egy 35.000.-ból kijön szerintem,vagy kevesebb is.

Összesen:

Íróasztal:45.000.-

Szék:10.000.-

Ágy:30.000.- (vagy 60.000.-)

Lámpa:6.000.-

Sulitáska:10.000.-

Ruhák:25.000.-

Könyvek,füzetek:35.000.-

161.000.- Ft-re jött ki nekem,de ez lehet hogy több lesz,főleg ha más ágyat veszel,úgyhogy számolj 200ezret.

Remélem segítettem valamennyit!:)

16/L

2010. aug. 22. 10:19
 5/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Az íróasztal szerintem nem annyira fontos. Nekem van íróasztalom mégis mindig az ágyon tanulok. Szerintem a Tescoban nézz szét vagy JYSK, Metro, IKEA ilyen helyeken.

Az ágyat úgy úsznád meg a legolcsóbban ha egy matracot vennél. Nagyon jó matracokat lehet venni és nem annyira drágák. De ágy is szerintem JYSK vagy IKEA.

Nem tudom, hogy hol laksz de a lámpát szerintem villamossági boltban kapod a legolcsóbban (ha íróasztali lámpára gondolsz).

A füzeteket, ceruzákat, tolltartókat stb. valamelyik írószerüzletben vagy Tesco, Cora , Metro ilyen helyeken tudod megvenni.

Ruhákat szerintem turkálóban is nézhetsz mert olcsó és nagyon jó cuccokat lehet kifogni.

Nem tudom, hogy milyen suliba mész de nem gondolkoztál esti tagozaton? Ott járhatsz gimibe, biztos átvesznek, és a 9. meg a 10. sok helyen egybe van (szóval 3 év alatt megvan az érettségid). Én most leszek 11.es és most kezdem estin (9. 10.ben nappalira jártam), és úgy van, hogy befizetsz 15.000 Ft-ot év elején és abba benne vannak a könyvek, a diákigazolvány meg ha kell valamit fizetni a suliban (pl. fénymásolás) azt abból fizetik. Ott osztálypénz sincsen. (nappalin 20.000 Ft volt egy évre az osztálypénz) meg ott nincs ballagás meg ilyenek 12. végén ami megint nagyon drága lenne.

Sok sikert az iskolakezdéshez! :)

16/L

2010. aug. 22. 10:25
 6/14 anonim ***** válasza:

10:25-ös vagyok.

Ha van kérdésed még valamivel kapcsolatban nyugodtan írj privát e-mailt.

16/L

2010. aug. 22. 10:29
 7/14 A kérdező kommentje:
Esti kizárt, 18 év alatt nem lehet estire járni, tavaly már próbálkoztunk egy gimiben, de nem vettek fel estire :S Mert fiatal vagyok
2010. aug. 22. 10:29
 8/14 anonim ***** válasza:
Én is 16 éves vagyok és most megyek estire :)
2010. aug. 22. 10:31
 9/14 anonim ***** válasza:
Egyébként miért kell újrakezdened? Miért nem mehetsz 11.-be?
2010. aug. 22. 10:33
 10/14 anonim válasza:
52%

na már most.

annyi sok felesleges dolgot akarsz most a sulira fogva. később, apránként beszerezheted, de ha egyszer nincs pénzetek, akkor ne most akard.

asztal, szék - ágyon is tudsz tanulni.

ágy - eddig is kényelmetlen volt, mégis elvoltál rajta, bár gondolom iskolakezdésre hivatkozva egyszerűbb lecseréltetni.

ruhák - és eddig mégis mibe voltál?

szóval nem, ezek nem a legszükségesebb vennivalók.

2010. aug. 22. 10:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!