Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Melyik szakkal a legnehezebb...

Melyik szakkal a legnehezebb elhelyezkedni szerinted az alábbiak közül?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 10. 15:18
A kérdező szavazást indított:
Néprajz.
Szabad bölcsészet.
Szociológia
Közösségszervező.
Kommunikáció.
Informatikus-könyvtáros.
Magyar.
Történelem.
Pedagógia.
Régészet.
16 szavazat
 1/3 anonim ***** válasza:
44%

Bármelyikkel el lehet, ha elég jó kapcsolatokat szerzel az egyetem alatt. Más kérdés, hogy sokan csak szülői nyomára mennek egyetemre, hogy legyen papírjuk, ezért választanak valamit, amit könnyűnek tartanak, de nem érdekli őket.

Ugyanakkor én a szabad bölcsészetet választottam, a többiben látok magam előtt pár munkalehetőséget, de szerintem bölcselkedni diploma nélkül is lehet, szabad bölcsészeti végzettséggel max azt tudom elképzelni, hogy valaki ott marad egyetemen, hogy ezt oktassa, de ugye mindenki nem lehet egyetemi professzor.

2021. ápr. 10. 15:44
 2/3 anonim ***** válasza:
78%
Tapasztalataim szerint inkább az a baj az ilyen szákokkal hogy az emberek csak azért mennek mert érdekli őket az amit az egyetemen tanítanak, és nem azért hogy olyat tanuljanak amivel majd foglalkozni szeretnének. Nekem minden olyan ismerősöm akik ilyet választott azért tette hogy egy elmenjenek egyetemre, kettő mert ez a terület érdekelte őt a leginkább (pl szeret verseket írni). Ugyan akkor azok a melók amikhez ez a papír jó/kell nem igazán érdeklik őket.
2021. ápr. 10. 16:28
 3/3 anonim ***** válasza:
88%

Osztom a 2-es hozzászóló véleményét! Gyönyörű és borzasztóan érdekes a szabad bölcsészet, őszintén szólva én is gondolkoztam rajta, viszont rá kellett jönnöm, hogy nem tudok sehol elhelyezkedni vele. Alapvető munkahelyekre nem jó, hiszen "a filozofáláson kívül nem értesz semmihez", viszont a mekibe sem vesznek fel sokszor egy diplomás embert.

Nyilván nem befolyásolható a döntésed, viszont én ezek közül a szociológiát és a közösségszervezőt érzem olyan szakoknak, ahol a legszélesebb körben eltudsz helyezkedni. Pedagógia is ilyen, viszont azért a fizetés/stressz arányért sohasem mennék, pedig az is egy gyönyörű szak

2021. ápr. 10. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!