BME egyetemi élet szerintem is más mint ahogy hírdetik?
Most vagyok a 4. félévemben BME Mérnökinfón.
Kb minden promóciós BME VIK-es videóban azt látom, hogy valamilyen izgalmas labor projekten dolgoznak, robotokon, akadályokat kikerülő autók stb...
Ezeket látva kicsit becsapva érzem magam, hogy eddig csak száraz anyagokkal találkoztam és a leginformatikaibb tantárgyaimon is csak PPT-ben láttam pár kódot, ami elvileg az OP rendszerben valamit elvont dolgot csinál.
Stb...
Ez azért van, mert most jön majd az 5. félévtől az izgalmas rész?
Vagy különféle klubbokba kéne/kellett volna jelentkeznem?
(Amit idő hiány miatt meg sem próbáltam)
Vagy túlhájpolják ezeket a dolgokat és a valóságban soha sem fogok izgalmas projektekkel találkozni?
Esetleg más egyetemről vagy szakokról is írhattok, kíváncsi vagyok.
(Most néztem egy promóciós videót youtubeon a VIKről és egyből arra gondoltam, hogy 2 év alatt ezekből 1 dologgal sem találkoztam, de még hallomásból sem)
Amit mutogatnak az ilyen videókban, annak a legnagyobb része (szerintem az összes) nem "alap" (értsd:kötelező vagy szakirányon kötelező) órákon készült, hanem órákon kívüli projektekben, versenyre, diplomamunkának, TDKra stb. Tehát ezek olyan dolgok hogy ha akarsz is vele foglakozni arra plusz időt kell keresned, és neked kell utána járnod hogy mit hogyan/mikor/kinél lehet csinálni, nem úgy működik hogy jelentkezel egy szabválra és akkor ott villanyautót építetek.
Én konkrétan gépész vagyok, nyílt napon el voltam ájulva (kis túlzással) a gépműhelytől, órákon annyit láttunk belőle hogy 2 féléven át 2 hetente 1 alkalommal!!! a szaki háta mögött álvva nézhettük hogyan esztergál vagy köszörül.
Nyugi ez minden egyetemre igaz, vagyis szerintem.
Ilyen nyiltnapokra meg facebookon lévő hírdetésekre nem szabad hallgatni, mert kamu az egész. Én jobban értékeltem volna, ha tényleg az igazat mondják és nem csak fényezik a sulit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!