Egyetemek is kinyitnak majd mint a középsulik?
Szerintem semmi sem fog kinyitni. A szülők nem fogják két hétre visszaengedni az érettségizőket, hogy aztán lebetegedjenek, és ne tudjanak vizsgát tenni. Legalábbis én biztosan nem engedem a lányom vissza. Tartottak nekik jelenléti formában érettségi felkészítőt, aminek az lett a vége, hogy 4 osztálytársa is lebetegedett a koronavírustól. De szerintem az általános iskolás, vagy gimnazista, de nem végzős gyerekek szülei sem tennék ki ilyen veszélynek se a gyerekeket (akik között szintén lehet krónikus beteg), se magukat, hogy hazahozzák a vírust.
Az egyetemekre meg ez fokozottan igaz. Ha belegondolsz, egy egyetemre az ország minden szegletéből járnak, még határon túlról is. Az egyetemistákat összecsődíteni az ország minden pontjáról, akiknek persze már akkor a kolikat is ki kéne nyitni, igénybe venni a tömegközlekedést, nem lenne felelősségteljes dolog. Valamint aki felmondta az albérletét, az erre a pár hétre hogy szerez egy újat? Szerintem a Vezérünk átgondolja ezt a dolgot és nem nyitja ki az iskolákat.
1. Állítólag minden (minden bölcsőde, óvoda, általános iskola, gimnázium, szakközépiskola, szakgimnázium, egyetem) kinyit.
3. Egyáltalán nem biztos, hogy bármi is kinyit.
5: abban igazad van hogy kétes hogy ki fog e brmi nyitni. csak annyi javítani valóm van, hogy az egyetemek nyitásáról nincsen szó egyelőre, csak a közoktatási intézményekről, de az egyetemek abba nem tartoznak bele
kérdezőnek: egyelőre nem nyitnak ki, de ha ténylegesen megtörténik a nyitás, az egyetemekek szerintem majd egyesével döntenek erről. A szorgalmi időszakot kétlek, hogy visszahoznák jelenlétibe/hibrid oktatásba.
azt viszont el tudom képzelni hogy lesz olyan egyetem ami megengedi a tanároknak, hogy döntsenek, jelenléti vagy online vizsgát akarnak, és esetleg egykét tanár a jelenléti mellett dönt (tavaly is volt ilyen).
Jó, visszamegyek offline vizsgázni, de akkor biztosítsanak szállást arra az 1,5 hónapra. Segítsenek felköltözni a városba.
Ha meg nincs a kollégiumban hely, hol fogok csövezni? Hol fogok albérletet találni a vizsgaidőszak előtt? Reális, hogy aláírok majd egy éves bérleti szerződést, mikor 1,5 hónapra kell szállás. Remek ötletek jönnek eddig...
9:
Pont ugyanez nekem is a gondom. Albérletben laktam, de amikor hazaküldtek mindenkit, én is hazajöttem vidékre, és felmondtuk a lakást, mert feleslegesen nem akartunk fizetni érte. Szóval ha nyitnának az egyetemek, sokan kerülnének hasonló helyzetbe. De egyelőre az egyetemekről szó sincs. Szerintem az iskolák sem fognak nyitni. Az emberek nem akarják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!