Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért jó az érettségizők el...

Banna97 kérdése:

Miért jó az érettségizők el ha elmarad a szóbeli?

Figyelt kérdés

Komolyan érdekelne a most érettségizők véleménye, gondolatmenete.

Szerintem magukkal szúrnak ki ha elmarad, hiszen akkor az írásbeli eredményre kapják a jegyet. Nincsen javítási lehetőség.

Szerintem ritka, hogy valaki ront a szóbelivel az írásban elért jegyén.

Én ha most érettségiznék nem értenék egyet ennek a petíciónak az aláírásával, de foglalkoztat a kérdés, mert sok érettségizőtől azt hallom olvasom, hogy örülnének, ha nem lenne.

2021. márc. 18. 11:51
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Emelt szóbeliken is könnyebben adogatják a pontokat vajon majd? 🤔
2021. márc. 20. 10:06
 12/18 anonim ***** válasza:
91%
Én októberben voltam emelten, a szóbelim 3 pontot húzott rajta. Ha látják, hogy magabiztos vagy és tudod az anyagot (ami emelten bőven elvárható) akkor jó pontot kapsz.
2021. márc. 20. 10:08
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
#12 Mámint ha írásbelin írok egy erős négyest/gyenge ötöst akkor tulajdonképpen szóbelin se bukhatok már meg ugye?
2021. márc. 20. 10:12
 14/18 anonim ***** válasza:
Hát figyelj, az írásbeli 100 a szóbeli 50 pontot ér. Tegyük fel elér valaki az írásbelin 60pontot, szóbelit vegyük nagyon alacsonyra 15 pont az együtt 75/150=0.5 vagyis 50 százalék.Tehát lerontja az írásbelit ha gyenge a szóbeli, de meg nem buksz. Ez csak egy példa volt, ha felméred a képességeidet te is ki tudod számolni. Nekem írásbelim 86 szóbelim 48 pontos lett, így lett a 86-ból 89%om ami így nem tűnhet nagy változásnak, de szerintem minden pont számít.
2021. márc. 20. 10:58
 15/18 anonim ***** válasza:
55%

9-es igen, matekos szakra szeretnék menni, viszont azt nem látjátok át szerintem, hogy nekünk ez az első nagyobb vizsgánk és 0 felkészítést kapunk rá. Nagyon jól hangzik, hogy vannak kiscsoportos foglalkozások, de baromira nincsenek. A tanárok betegek, a diákok félnek bemenni, az online oktatás semmit nem ér.

Egy egyetemistát feleslegesen hasonlítasz végzős gimnazistákhoz, akiknek 18 évesen kéne mindenre rájönnie teljesen egyedül. Egy egyetem teljesen más, mint a gimnázium. Alapból nem annyira fontos a személyes kontaktus, több 100 fős előadások vannnak,nem feltétlem 20 fős csoportok, ahol jól jönne a gyakorlat is.

És lehet, könnyebb lenne, mint ahogy gondoljuk, de nem is erről van szó. Arról beszélünk, hogy senkit nem érdekel az, amit mi, diákok szeretnének. Nem értem, miért lenne annyira bonyolult választhatóvá tenni a szóbelit. Amúgy pedig, nem tudom a többiek hogy vannak vele, de én baromira nem szeretnék azért kihagyni egy évet, mert írásbelin megfertőződök (amire valljuk be elég nagy esély) és érvénytelenítik az érettségimet szóbeli nélkül.

2021. márc. 20. 15:06
 16/18 A kérdező kommentje:

Kedves 15-ös!

Sajnos ezzel vitatkoznék, hogy az egyetem nem fontos a személyes kontaktus. Megfogod látni, hogy sokat segít az ha hallod a tanár magyarázatát, mintha átküldenek 200-500 oldal jogi szabályozást ( jogi szak) és értsd meg, dolgozd fel egyedül, úgy ahogy tudod. Nálunk még online órát sem tartottak, mégis ugyanúgy fel kellett készülni a vizsgákra.

Senki nem mondta, hogy tartsák meg a szóbeliteket, ha ti úgy akarjátok hát legyen. Mindössze érdekelt a gondolatmenetetek annak fényében, hogy pl elszalasztjátok a javítás lehetőségét, mert azt a jegyet kapod amit megírtál és kész ennyi nincs tovább.

Holott előfordulhat, hogy írásbelin írsz egy hármast majd a szóbelin annyira jól felelsz, hogy akár négyest vagy hármast is ki tudsz hozni belőle. Mindössze erre irányult a kérdésem/gondolatom.

Hozzátenném, októberben emelteztem, rengeteg fertőzött volt akkor is, volt szóbelim is. Nem fertőződtem meg:) Főleg, hogy nagyon odafigyelnek a távolságra és minden ilyen dologra.

Ha ne adj isten mégis így lenne, akkor sem érvénytelen az érettségid, hiszen önhibádon kívül lettél beteg, tehet biztos vagyok benne, hogy biztosítanának neked egy pótalkalmat.

Leszögezném mégegyszer, ha ti azt gondoljatok legyen érettségi szóbeli nélkül, akkor kívánom, hogy sikerüljön ezt elérni!

2021. márc. 20. 16:43
 17/18 anonim ***** válasza:
71%

9-es vagyok.

15-ös, matekon csoportunkban vagyunk kb 20-an, igaz sok csoport van a 300 diáknak. Az előadás az más (az a 100-nál több fős óra), ennél tényleg kevésbé fontos a személyes oktatás.

És nem úgy hasonlítottam, hogy "jaj egy érettségi felér egy egyetemi vizsgával, és ha mi megtudjuk csinálni, akkor ti is". Nem is gondolom, hogy ez igaz. Tudom jól, hogy első komolyabb megmérettetésetek. Én a hozzáállásra gondoltam, hogy petíciókat írtok alá, mikor elmondták, hogy lesz szóbeli. És ez, hogy "senkit sem érdekel, hogy ti mit akartok", ez hülyeség, csak amíg commentekből azt olvasom, hogy sokan azt akarják, hogy jegyek alapján kapjatok érettségit, az már baromság.

A válaszható szóbeli ötlete tök jó lenne :), de hidd, az egyetemek sorban jeleznék, hogy oké, de akkor csak szóbelivel lehetne továbbtanulni, mert tényleg ennyit számít az a +tudás ami szóbelire kell.

2021. márc. 20. 17:40
 18/18 anonim válasza:
100%
Én azért írtam alá, mível nem volt megfelelő az utóbbi 1.5 évünkben az oktatás. Sajnos eleve 2 éves érettségin vagyok ami még jobban nehezítette a tanulást. Sajnos a legtöbb tanárnak is gondot okozott az átállás mivel egy kidolgozatlan rendszerbe kellett tanítaniuk. Volt olyan tanárom akinek a hangját 1 évig nem hallottuk. Utólag kiderült hogy egy szerűen lusta volt órát tartani. A másik gond a vírus nem akarok álszent lenni engem nem ez agasztottak jobban hanem az utob felsoróltak. Viszont mivel a családomban szinte mindenki veszélyeztetett ezért ez is agaszt. Édes anyám cukorbeteg, pajzsmirigy rákja is volt. Édesapám magas vérnyomással kűzd.
2021. ápr. 9. 12:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!