Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Van olyan oldal, ahol egyetemi...

Van olyan oldal, ahol egyetemi szakkönyveket tudok digitálisan olvasni, letölteni?

Figyelt kérdés
Akár előfizetéses is, vagy olyan, amivel Neptun azonosítóval be tudok lépni. Ilyen digitális könyvtár-jellegű oldal. Főleg jogi témájú szakkönyvek érdekelnének, olyanok, amik jogi egyetemen kötelezőek.
2021. márc. 13. 16:23
 1/6 anonim ***** válasza:
A Springer és az Elsevier a két legnagyobb kiadó, szinte nincs olyan tudományterület amiről ne lenne több tucat szakkönyvük és mind világ színvonalon szerkesztett. De a legtöbb magyar kutató inkább csak virágboltból szerzi be ezeket, annyira drágák (a Library Genesis a legnagyobb torrentoldal akadémiai könyvek, folyóiratok és publikációk letöltésére). A hazai egyetemi kiadók könyvei meg hát...minden oktató szeretné a saját tankönyvét propagálni, de igazából tíz évente ha születik egy-egy elfogadhatóbb összefoglaló mű. Nem véletlenül van sok helyen még ma is 50-60 éves könyvekkel tele az ajánlott irodalom.
2021. márc. 13. 16:45
 2/6 A kérdező kommentje:
Magyar nyelvű is van? Jogi témában ugye elsősorban magyar érdekelne, de utánanézek köszi.
2021. márc. 13. 16:46
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
mersz.hu nekünk egyetemi vpn-re csatlakozva minden elérhető, gondolom nálatok is van
2021. márc. 13. 17:03
 4/6 A kérdező kommentje:
#3 igen, használom is, csak 1-2 könyvet azon pont nem találok, de valami ehhez hasonló oldalra gondoltam, hogy van-e még.
2021. márc. 13. 18:39
 5/6 anonim ***** válasza:

Nézd meg az egyetemi könyvtár honlapján, hogy milyen adatbázisokhoz van előfizetés, lehet, hogy azok egyikén megtalálod!

Keress rá a kiadóra (ha nincs benne az irodalomjegyzékben, akkor a könyvtár katalógusa segít), hátha van nekik olyan szolgáltatásuk, amelyikben elérhető!

Az egyetemi könyvtárak közül sokban a járvány alatt is elérhető a kölcsönzési szolgáltatás, úgyhogy ha elérhető közelségben laksz, akkor offline is hozzáférhetsz.

2021. márc. 13. 18:56
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

A Typotex kiadónak van egy diákoknak szánt felülete, ami éppen úgy működik, ahogy te képzeled: bejelentkezel egy egyetem által kiosztott azonosítóval (ugyan nálunk nem pont a NEPTUN-nal), és olvashatod online az összes könyvet, amelyiknek van elektronikus kiadása. A legtöbbnek van.

[link]

Itt csak a kiadó saját könyveit lehet olvasni, és nem tudom, hogy a jogi irodalmuk mennyire gazdag, de rápillantani mindenképp megéri.

Az ELTE-nek is van hasonló oldala: [link]

Ezt nem ismerem részletesen, ha működik, talán itt több jogi kiadványt találsz.

Végkutattam a rég elmentett könyvjelzőimet, még egy ilyet is találtam:

[link]

2021. márc. 14. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!