Csak én vagyok buta vagy a fizikai kémia tényleg valami értelmezhetetlen tárgy?
Mondjuk inkább úgy, hogy nem vagy fogékony a szépségére.
Mondjuk a tanulás kategóriát sem találtad.
A tanáron sok múlik.
Ha csak ledarál egy rakás képletet és levezetést, akkor az egy átlag gyereknek túl absztrakt és megfoghatatlan lesz és nem fogják érteni. A szorgalmasabb diák memoriterként bemagolja a képleteket és típusfeladatokat, a lustább még erre sem hajlandó, így rossz jegyet kap és utálni fogja a tantárgyat.
valamiért úgy gondolom vannak akik azt hiszik a fizikai kémia alatt a középsülis vagy ált. iskolás fizika + kémia órákra gondolok
fizkém egy tudományterület amit Mo-n egyetemen tanítanak természettudományos érdeklődésű diákoknak... tehát engem érdekel, van motiváció de egyszerűen a betűk mögött nem látom az értelmet
Nekem se volt a kedvenc tárgyam, de túl lehet rajta lenni. A fizkém I. tele volt képletekkel, levezetésekkel, nem értettem belőle egy szót se, ráadásul deriválni és integrálni se tudok, úgyhogy bemagoltam, amit csak tudtam. Az első vizsgán a beugró nem sikerült, a másodikon épphogy meglett, és kihúztam azt a tételt, amit a legjobban tudtam, és szinte csak mese. A fizkém II. kicsit szokatlan volt, mert nem kellett levezetéseket megtanulni, az volt a lényeg, hogy érti-e az ember, nem az, hogy meg tudja-e jegyezni, amit kell. Azért furcsa, mert ez lenne a természetes, de mégis ez volt az első ilyen gondolkodású tanár, akivel találkoztam. Ez már érdekesebb volt, meg értettem is a nagy részét, a tanár is rendes volt, mert 3 beugró kérdés után mondott egy jegyet, úgyhogy még tételt se kellett húzni. Itt vannak a videói, szerintem hasznosak: https://www.youtube.com/playlist?list=PLLMuosfjfIzvvhFOgqivX..
Úgyhogy elég sok ilyen tárgyam volt, aminél el se tudtam képzelni, hogy hogyan fogom én ezt teljesíteni, de minden meglett, kellett hozzá szerencse is, meg az online oktatás:D, de hogyha még érdekel is, akkor nem lehetetlen semmi:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!