Mi értelme van trigonometriával terhelni a 14-15 éveseket manapság, amikor annyi érdekesebb dolog van a világon már?
Mondjuk a trigonometria pont hasznos. Ahogy a százalékszámítás is jól jött volna a devizahitelkárosultaknak annak idején.
Ha azt kérdeznéd miért kell megtanulni drogos és alkoholista költők és írók életrajzát éveken keresztül, vagy miért kell értelmetlenül évszámokat magolni történelemből, akkor lehet hogy lenne miről beszélgetni.
Én nem vitatom a történelem fontosságát. Különösen a pszichológiai része izgalmas, hiszen a legtöbb eseményt az EMBERi tényező mozgatott és ez ma is igaz. Kár, hogy sokszor nem így tanítják. Az is kár, hogy be kell magolni. A legtöbb tantárgyat ez teszi tönkre: felelés, dolgozat, vizsga, jegyek.
Trigonometriára nekem még nem volt szükségem az életben.
@3 Hát annak, hogy te elvégezted ezt az iskolát, sem volt sok értelme.
Az középsulis trigonometria nagyon sok mindennek az alapja, amellett, hogy marha könnyű. A világunk fizikai működését a matematikával lehet leírni, köztük a trigonometriával is. Minden, magát embernek nevező valakinek tisztában kell lennie legalább az alapjaival. Nem az alapján tanítanak dolgokat, hogy az érdekes-e neked, hanem hogy szüksége van-e rá a diákoknak, a világnak és beletartozik-e az alapműveltségbe. Az egy dolog, hogy egyébként nagyon sokaknak érdekes. Ezen tudás nélkül nem lenne miről leírnod ezt az igen értelmes kérdést, mert nem nagyon léteznének az ilyen modern találmányok. Amiket nem matematikusok találtak fel, terveznek és gyártanak. Hanem pl. mérnökök.
Alapvetően a tanulás azért hasznos, hogy alapvető látásmódot, gondolkodásmódot adjon. Edzi az agyat, a szövegértést, a memorizálás képességét, a logikai készséget, a rendszerszintű gondolkozás képességét.
Az irodalom és a töri az emberről magáról, a pszichológiáról tanít(ana). A matek a logikai készséget fejlesztheti.
Más kérdés, hogy én magam is azon a véleményen vagyok, hogy modernizálni kellene.
Több interaktív, kreatív feladat lehetne, több, DE normálisabb csapatmunka. Amennyit hallok, az alapján mintha elindult volna valami ebbe az irányba.
Kevés az élethez közvetlenül szükséges tudásanyag, például pénzügyek.
Az emberek nagy része nem tud eleget a saját szervezete működéséről, hogyan tehet az egészségéért. Sok emberrel találkoztam, aki nem tudja, hogy a fogyáson kívül mire jó a sport.
Engem csont reálosként nem érdekelt ennyire részletesen a töri és az irodalom, cserébe meg se maradt semmi se. :D Lehetett volna kevesebb, érdekesebben előadott anyag.
Aki csont humános, azt nem érdekli részletesen a fizika vagy a bioszból a szívciklus. Nekik lehetne ez kevésbé részletesebb, életszagúbb, kreatívabb, tízszer ennyi laborral, stb-vel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!