Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi értelme van trigonometriáva...

Mi értelme van trigonometriával terhelni a 14-15 éveseket manapság, amikor annyi érdekesebb dolog van a világon már?

Figyelt kérdés
2021. márc. 2. 22:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
68%
Azt a sok erdekes dolgot,ami manapsag van a vilagban olyan emberek talaltak fel akik 14-15 eves korukban trigonometriat tanultak.
2021. márc. 2. 23:11
 2/14 anonim ***** válasza:
73%

Mondjuk a trigonometria pont hasznos. Ahogy a százalékszámítás is jól jött volna a devizahitelkárosultaknak annak idején.

Ha azt kérdeznéd miért kell megtanulni drogos és alkoholista költők és írók életrajzát éveken keresztül, vagy miért kell értelmetlenül évszámokat magolni történelemből, akkor lehet hogy lenne miről beszélgetni.

2021. márc. 3. 00:16
 3/14 anonim ***** válasza:
45%
Teljesen egyetértek. Anno középsuliban nekünk is kellett tanulni, de szerintem semmi haszna sincs az életben, kivéve annak, aki matematikusnak megy.
2021. márc. 3. 00:17
 4/14 anonim ***** válasza:
81%
A közép/általános suliban a matek az csak egy gondolkodásmódot, kicsi absztrakciót tanít meg. Nem a a trigonometrián van a hangsúly, hanem azon, hogy megérted-e a koncepciót, tudod-e alkalmazni az elhangzott dolgokat. Semmi értelme lexikális tudást tanulni már (pl. Történelem🙃), mert felkapod a telefont, és egy 7 éves kisgyerek is megtalálja az interneten a választ rá.
2021. márc. 3. 02:24
 5/14 anonim ***** válasza:
70%
Legkorábban a trigonometriával 10. osztály végén találkoznak a diákok. Derékszögű háromszögben kell sin, cos és a tan gombot nyomogatni a számológépen. Tapasztalatom szerint ezt jobban kedvelik a diákok, mint más anyagrészeket, mert csak a számológépet kell nyomogatni.
2021. márc. 3. 07:40
 6/14 anonim ***** válasza:
22%

Én nem vitatom a történelem fontosságát. Különösen a pszichológiai része izgalmas, hiszen a legtöbb eseményt az EMBERi tényező mozgatott és ez ma is igaz. Kár, hogy sokszor nem így tanítják. Az is kár, hogy be kell magolni. A legtöbb tantárgyat ez teszi tönkre: felelés, dolgozat, vizsga, jegyek.

Trigonometriára nekem még nem volt szükségem az életben.

2021. márc. 3. 08:06
 7/14 anonim ***** válasza:
49%
Az iskolában nagyrészt nem azt tanod amit az életben hasznosítasz. Ezzel az erővel azt is mondhatnád, hogy a himnuszt minek tanultad meg ha nem használod az életben.
2021. márc. 3. 08:15
 8/14 anonim ***** válasza:
61%

@3 Hát annak, hogy te elvégezted ezt az iskolát, sem volt sok értelme.

Az középsulis trigonometria nagyon sok mindennek az alapja, amellett, hogy marha könnyű. A világunk fizikai működését a matematikával lehet leírni, köztük a trigonometriával is. Minden, magát embernek nevező valakinek tisztában kell lennie legalább az alapjaival. Nem az alapján tanítanak dolgokat, hogy az érdekes-e neked, hanem hogy szüksége van-e rá a diákoknak, a világnak és beletartozik-e az alapműveltségbe. Az egy dolog, hogy egyébként nagyon sokaknak érdekes. Ezen tudás nélkül nem lenne miről leírnod ezt az igen értelmes kérdést, mert nem nagyon léteznének az ilyen modern találmányok. Amiket nem matematikusok találtak fel, terveznek és gyártanak. Hanem pl. mérnökök.

2021. márc. 3. 08:21
 9/14 anonim ***** válasza:
83%
Csak azt tudnám, mért mindig a matekkal van baja az embereknek. Az összes többi tantárgyból is lehetne hasonló példát hozni. Például nekem mért kell ismernem több teremtéstörténetet is, ha nem hiszek Istenben? Mért kell kötelező olvasmányokat olvasnom, ha nem érdekelnek? És még lehetne sorolni. Ezek elsődleges célja inkább az, hogy kialakuljon egy látásmódot. És sokszor a matekkal példálóznak, hogy ezt-azt mért kell belőle tanulni. És tényleg van, amit egyből elfelejtesz, amint nincs rá szükség. De rengeteg dolog van, amit az élet különböző területein hasznosíthatsz belőle.
2021. márc. 3. 09:12
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően a tanulás azért hasznos, hogy alapvető látásmódot, gondolkodásmódot adjon. Edzi az agyat, a szövegértést, a memorizálás képességét, a logikai készséget, a rendszerszintű gondolkozás képességét.

Az irodalom és a töri az emberről magáról, a pszichológiáról tanít(ana). A matek a logikai készséget fejlesztheti.

Más kérdés, hogy én magam is azon a véleményen vagyok, hogy modernizálni kellene.

Több interaktív, kreatív feladat lehetne, több, DE normálisabb csapatmunka. Amennyit hallok, az alapján mintha elindult volna valami ebbe az irányba.

Kevés az élethez közvetlenül szükséges tudásanyag, például pénzügyek.

Az emberek nagy része nem tud eleget a saját szervezete működéséről, hogyan tehet az egészségéért. Sok emberrel találkoztam, aki nem tudja, hogy a fogyáson kívül mire jó a sport.

Engem csont reálosként nem érdekelt ennyire részletesen a töri és az irodalom, cserébe meg se maradt semmi se. :D Lehetett volna kevesebb, érdekesebben előadott anyag.

Aki csont humános, azt nem érdekli részletesen a fizika vagy a bioszból a szívciklus. Nekik lehetne ez kevésbé részletesebb, életszagúbb, kreatívabb, tízszer ennyi laborral, stb-vel.

2021. márc. 3. 10:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!