Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Elvesztettem a motivációm az...

Elvesztettem a motivációm az egyetem kapcsán a 6. félévre. Hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Nagyon lelkesen kezdtem el az egyetemet 3 évvel ezelőtt (Pénzügy és számvitel, BCE), de most a 6. félévre kicsit azt érzem, kiégtem. Az tetszett, amíg könyvelni tanultunk, a pénzügyek/vállalati pénzügyeket tanultuk, de így a harmadik évre egyre bonyolultabb és összetettebb tárgyaim vannak és kezdem azt érezni, teljes káosz van a fejemben és amit eddig tudtam, azt sem értem már. Elment a kedvem az egésztől sajnos és azon is elgondolkodtam, hogy valóban nyugdíjig egy multinál az irodában akarok roskadni és robotmunkát csinálni? Szeretem a problémamegoldást és azt, ha egy feladatmegoldás vagy elemzés során kreatív is lehetek, de attól tartok, csak a monotónia és robotolás vár rám.

Sokáig azt terveztem, elmegyek az ELTE-re pénzügy mesterképzésre, de most annyira elfogyott a lelkesedésem, hogy egyszerűen csak az alapképzés végéig akarok kitartani (mindenképp lediplomázom, ha már idáig eljutottam). Nem tudom, hogy ez egy átmeneti lehangoltság, vagy abszolút pályát tévesztettem...

Sok minden érdekel még egyébként, a sport és táplálkozástudomány, szépségipar is.. de szerintem ezeken a területeken nehezebb azért befutni és jól keresni.

Mit gondoltok, hogyan tovább? 22

2021. febr. 24. 10:45
 1/2 anonim ***** válasza:
95%
Végigtolod a maradékot, aztán elhelyezkedsz az alapképzéseddel és utána majd meglátod!
2021. febr. 24. 11:15
 2/2 anonim ***** válasza:
Én hétféléves alapképzés utolsó félévét egy évvel elhalasztottam, hasonló okokból. Addig elmentem külföldre önkéntesnek, vissza is jött a motivációm, utána megcsináltam a mestert is. De azóta se abban a szakmában dolgozok. Neked se kell egy multinál robotolnod csak azért mert diplomád van. A pénzügy-számvitel tök sok területen jól jöhet, saját vállalkozásnál is nagy előny ha értesz ezekhez.
2021. febr. 24. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!